| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Zane Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 7. 2010, 00:53:09
Zdravím,
mám asi blbej dotaz, ale ať jsem googlil jak chtěl, nemám odpověď. Budu rád za každou radu případně odkaz. Začínám s MySQL a není mi jasné následující: Používám EasyPHP, vytvořím si na lokále databázi, k ní PHP skript pro výpis dat, vše funguje jak má. - Jakým způsobem natáhnu databázi na webhosting (v mém případě FORPSI)? - Mám databázi vyexportovat do souboru s příponou *.sql a ten pak natáhnout na hosting? - Pokud ano, netušíte do jaké složky? Vůbec netuším, jak tohle funguje. O cosi jsem se pokusil, ale vypisuje mi to neustále cosi jako: (HY000/2003): Can't connect to MySQL server...bla bla bla Tady uvádím skript - nevím jestli nemám někde chybu :-( <?php
$dbhost = '*****';
$dbuser = '*****';
$dbpass = '*****';
$db_name = 'test';
$dbport = 3306;
$db_spojeni = mysqli_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass, $db_name, $dbport);
if (!$db_spojeni)
die('Připojení k databázi se nepodařilo.'.mysqli_connect_error());
$objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojeni, "SET NAMES 'cp1250'");
$objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojeni, "SELECT * FROM osoby WHERE prijmeni LIKE 'Novák'");
if (!$objekt_vysledku)
{
echo 'Zaslání příkazu do databáze se nepodařilo!';
echo '<br>';
echo 'Popis chyby: ', mysqli_error($db_spojeni);
exit;
}
while ($zaznam = mysqli_fetch_row($objekt_vysledku))
{
echo $zaznam[0].'<br>';
echo $zaznam[1].'<br>';
echo $zaznam[2].'<br>';
echo $zaznam[3].'<br>';
echo $zaznam[4].'<br>';
echo $zaznam[5].'<br>';
}
mysqli_free_result($objekt_vysledku);
if ($db_spojeni)
mysqli_close($db_spojeni);
?> |
||
| Zane Profil * |
#2 · Zasláno: 5. 7. 2010, 01:02:07
Jen dodám, že doteď jsem si naivně myslel, že když vytvořím databázi, že se kdesi vytvoří soubor s nějakou příponou (třeba *.sql), ten uploadnu na hosting a ve skriptu prostě zadám adresu a zavolám ho. Zatím to na FORPSI vypadá, že se ta databáze musí vytvářet prostřednistvím nějakého jejich rozhraní a data z ní pak budu horko těžko dostávat. Potřebuju to vytvořit a testovat na lokále a pak jen nějak uploadnout. Uveďte to někdo prosím na pravou míru. Zatím jsem z toho trochu zklamanej.
|
||
| Alphard Profil |
#3 · Zasláno: 5. 7. 2010, 01:16:58
Ano, databázi vyexportujte do *.sql souboru. Pak na hostingu v jejich správci (obvykle phpMyAdmin) najděte import a uploadujte ten soubor.
|
||
| Zane Profil * |
#4 · Zasláno: 5. 7. 2010, 11:51:06
Děkuji za info.
|
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0