Autor Zpráva
alan
Profil *
ahoj,dělám web o hrách,a potřeboval bych pomoc,udělal jsem si php script že když tam napíšu hru,tak se mě uloží do databáze,vše funguje,ale potřeboval bych dát na web "Počet her: číslo" takže asi vám už je jasný co potřebuju:D
potřebuju udělat php kod aby mě databáze řekla,kolik tam mám řádku,nebo-li her.zkoušel jsem už docela dost kodu a nic nefungovalo,ted tam momentálně mám tento:
<?php

$link = mysql_connect("localhost", "mysql_user", "mysql_password");
mysql_select_db("database", $link);

$result = mysql_query("SELECT * FROM table1", $link);
$num_rows = mysql_num_rows($result);

echo "$num_rows Rows\n";

?> 

ale ten mě píše :
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/users/alan/zkusebna.cekuj.net/web/pocether.php on line 7 Rows
Str4wberry
Profil
A máš nějakou tabulku „table1“?
Alphard
Profil
Na to radši zapomeňte.

$result = mysql_query("SELECT count(*) FROM table1");
$num_rows = mysql_result($result, 0, 0);

Doplňuji: pokud teda nechcete ty hry i vypisovat.
alan
Profil *
no,ted to píše něco jinýho...
http://zkusebna.cekuj.net/pocether.php

<?php
require_once "db.php";
try {
OtevriDB();

$result = mysql_query("SELECT count(*) FROM id_odkazu");
$num_rows = mysql_result($result, 0, 0);
?> 


je to tak správně ne?
alan
Profil *
už mě to jde,já to měl správně už předtím,jenže jsem si nevšim že nemám tu tabulku1 jak psal str4wberry :D LOCK a díky za rady:)
alan
Profil *
jo,a když jsem u toho,nevíte jak by se dalo udělat také v php,ale "Nejnovější hra?" že by to nějak v databázi našlo nejnovější přidanou hru...
Alphard
Profil
select * from hry order by id desc limit 1
Id je primární klíč, lze použít i sloupec s časem.
alan
Profil *
cože?...
když to mám takhle,
$result = mysql_query("SELECT * FROM odkazy", $link);
$num_rows = mysql_num_rows($result);

echo "$num_rows her";

tak by to mělo vypadat jak teda?:D
alan
Profil *
jej sry nevšiml jsem si toho kodu nad textem:D sry
alan
Profil *
aby to bylo pro čas,tak tam má být time ne?...
Str4wberry
Profil
Aby to bylo pro čas, tak to musíš řadit podle sloupce, kde je čas. Nevíme, jak se v tvém případě jmenuje.
alan
Profil *
a to myslíš co?jakej sloupec?...já tam mám jen název,text a url...
panther
Profil
alan:
tak přidej sloupec ID s AI, nebo čas (nebo oba). Jinak DB samozřejmě nemůže vědět, který byl přidán poslední, když tam není žádný rozlišující prvek.

Tobě, kdyby někdo dal vybrat z 20 her, ke kterým znáš jen název, text a url, která je nejnovější, jak bys jí vybral? Těžko.
alan
Profil *
no,mám tam čas.a takhle napsany
$result = mysql_query("select * from odkazy order by cas desc limit 1", $link);
$num_rows = mysql_num_rows($result);

echo "$num_rows ";

a píše to
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/users/alan/zkusebna.cekuj.net/web/admin.php on line 7
alan
Profil *
tak ne,už to píše jen 1:D
http://zkusebna.cekuj.net/novahra.php
Str4wberry
Profil
A co by to mělo vypisovat, když vybíráš jeden záznam („limit 1“) a pak si vypisuješ počet vybraných záznamů?
alan
Profil *
takže je blbě toto,
$num_rows = mysql_num_rows($result);

echo "$num_rows ";

moc dobrej v tomhle nejsem,takže se chci zeptat jak by to mělo vypadat...
Str4wberry
Profil
Záleží na tom, co vůbec chceš vypsat.
alan
Profil *
no,nejnovější člen.
Str4wberry
Profil
Viz mysql_fetch_row.
alan
Profil *
tak to zkouším,ale nic se mě neoběví,ani chyba prostě nic..
mám to takhle
<?php

$link = mysql_connect(".........", "........", ".........");
mysql_select_db("........", $link);

$result = mysql_query("SELECT user_login,user_email FROM wp_users WHERE user_login = '42'");
if (!$result) {
    echo 'Could not run query: ' . mysql_error();
    exit;
}
$row = mysql_fetch_row($result);

echo $row[0]; // 42
echo $row[1]; // the email value

?>

asi mám blbě toto,nevíte jak by to mělo vypadat?:D
$result = mysql_query("SELECT user_login,user_email FROM wp_users WHERE user_login = '42'");

v originale to vypada takhle
$result = mysql_query("SELECT id,email FROM people WHERE id = '42'");


PS: id lze použít jakoby pro cokoliv ne?takže když jsem tam dal ten user_login tak by to mělo bejt dobře ne?
panther
Profil
alan:
PS: id lze použít jakoby pro cokoliv ne?takže když jsem tam dal ten user_login tak by to mělo bejt dobře ne?
tak znovu a srozumitelně.

V dotazu můžeš používat jen názvy sloupců a tabulek, které skutečně existují. ID se tedy dá použít jen když se tak nějaký sloupec v tabulce jmenuje.

Dotaz buď:
- skončí chybou
- vrátí nulový počet řádků
- vrátí nenulový (v tomto případě jeden) počet řádků, které pak můžeš zpracovat.

Myslím, že by ti neuškodilo nastudovat si základy MySQL a PHP funkcí s ním spojených - bylo by to pro tebe i nás určitě lepší.
alan
Profil *
aha...už nějak chápu.
ještě jeden dotaz,když mám tabulku "wp_postmeta" sloupec "meta_key" a vněm mám "název hry"
kdybyste to nepobraly udělal jsem screen:D

mno,a tam mě zajímá jak by měl vypadat tento kod...
$result = mysql_query("SELECT meta_key,nazevhry FROM wp_postmeta WHERE ", $link);

takto asi ne:D
panther
Profil
alan:
mno,a tam mě zajímá jak by měl vypadat tento kod...
jaký kód, na co kód?

za WHERE (=kde) se píše podmínka, která má být splněna. Kde ji máš? Opravdu začni studovat, tohle nemá cenu. PHP manuál, MySQL manuál.
Str4wberry
Profil
Jinak, když vidím ten náhled PMA, tak si ty dotazy zkoušej nejdříve přímo tam. A až ti budou vracet požadované výsledky, začni je zpracovávat v PHP.
alan
Profil *
už mě to funguje,akorát ještě nemůžu přijít na online admini,že mě to ukáže číslo kolik je adminu online:d..
panther
Profil
alan:
přidáš si sloupec online a sečteš je. Online uživatelé se tu řešili, hledej.
alan
Profil *
no trochu jsem hledal a nenašel nic zajimavého,já jelikož používám wordpress,tak tam v db není nějakej řádek s posledním klikem nebo tak něco,je tam jen jeden řádek s časem,ale to je jen kdy se registroval,takže by se musel udělat novej řádek.ale pak vyřešit to php,jak jsem tak koukal tak asi by stačil tento kod ne?
<?php

$link = mysql_connect("......", ".......", ".....");
mysql_select_db("zkusebna", $link);

if(time()-$casposledniakce<120){$online = "je online";}else{$online = "Není online";}

?>

ten řádek by měl vypadat jak?měl by mít funkci TIME nebo jakej?...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: