Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kokolino Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 7. 2010, 17:49:38
Dobrý deň
skúšam spraviť viacužívateľský systém, myslím pod tým nasledujúcu vec budem mať uzívateľa (pravo 1), správcu systému (pravo 2) a admina(pravo 3). uzivatel sa prihlási : janko spravca sa prihlási : janko.spravca admin sa prihlasi : janko@admin cize vytvoril som si tabuľku uzivatelia [id,meno,priezvisko, email,pravo,login] môj problém je v tom, že ak admin systému má pravo 3 tak sa uz nevie prihlásiť ako bežný užívateľ ,ktorý ma pravo 1 ako by ste to riešili aby mohol mať v databáze zapísne 2 rôzne práva a 2 rôzne loginy ? |
||
Johnik Profil |
#2 · Zasláno: 11. 7. 2010, 19:35:15
Ja bych to spis resil tak, ze bych mel role uzivatelu odstupnovane cisly, a kazda akce (prihlaseni do administrace, smazani clanku, ...) by mela minimalni pozadovanou roli. Tak by mohl admin do vseho a vsechno a bezny uzivatel pouze vybrane akce.
|
||
kokolino Profil * |
#3 · Zasláno: 12. 7. 2010, 09:20:00
Johnik:
ja to riešim rovnako(podľa práva ma pristup k zmenám), len chcem dosiahúť to, že ak admin spraví nejaké zmeny pridá článok (hoci aká úprava ), aby sa mohol prihlásiť ako uzivatela pozrieť si to, bez toho aby bol 2 krát zaregistrovaný (raz ako uzivatel a raz ako admin) |
||
Johnik Profil |
#4 · Zasláno: 12. 7. 2010, 10:08:08
Vsak v mem reseni je registrovany pouze jednou. Jen mam vyssi prava - roli.
Kdyz to chces aby se mohl prihlasit na vsechny role pod nim, tak dej po prihlasovani jeste moznost (samozrejme pouze roli vetsi nez bezna je uzivatelska), pod jakou roli se chce prihlasit (uzivatel, moderator, ..., az do jeho maximalni role). |
||
ninja Profil |
#5 · Zasláno: 12. 7. 2010, 10:33:03
kokolino: Obecně buď máte práva, respektive role odstupňované jak píše Johnik s tím, že vyšší úroveň může dělat i vše co může nižší. Nebo nemějte role, ale jednotlivá práva separátně. Třeba: část článek, psát článek, editovat cizí článek, smazat komentář, atd.
|
||
Mastodont Profil |
#6 · Zasláno: 12. 7. 2010, 10:37:45 · Upravil/a: Mastodont
ak admin spraví nejaké zmeny pridá článok (hoci aká úprava ), aby sa mohol prihlásiť ako uzivatela pozrieť si to
No a proč by se na to nemohl podívat jako admin, on je obsah článku pro adminy zobrazen jinak? |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0