| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| ferdiks Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 8. 2010, 14:24:35
Ahoj, předem říkám že jsem skoro úplný amatér, pořeboval bych poradit s výpisem z Databáze. Vysvětlím vám jak by to mělo vypadat.
V tabulce mám na každém řádku jeden zápasa (kolo, tymy, datum, cas, prior) Do aktualit bych chtel aby se mi vypisovaly jen zapasy ktere maji ve sloupri 'prior' v hodnote 1. To znamená že ni to vypíše aktualni zapasy. CHtel bych aby mi to vypisovalo nejak takto: aby se vypsaly prvni datumy v takovem formatu od nejmladsiho po nejstarsi. 12.06.2010 - 13.06.2010 12.06.2010 fc blabla - fc kopyta (0:0) 13.06.2010 fc kfghkfhk - fc hgfk (0:0) Byl bych vam moc vdecny za vase rady... |
||
| panther Profil |
#2 · Zasláno: 1. 8. 2010, 16:06:41
ferdiks:
„Byl bych vam moc vdecny za vase rady...“ rady nebo napsaný kód? To je rozdíl. SELECT tymy, datum, cas FROM tabulka WHERE prior = 1 Výpis už snad zvládneš, ne? |
||
| ferdiks Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 8. 2010, 16:10:05
panther:
no právě, ten kód mi dělá problém, sestrojil jsem něco tak hrozného že to vůbec nedělá co chci... Bojím se ho tady i ukázat :-D |
||
| panther Profil |
#4 · Zasláno: 1. 8. 2010, 16:10:56
ferdiks:
„Bojím se ho tady i ukázat :-D“ tak to ti asi nebude porazeno. Projev vlastní snahu, ukaž nám ji a pak můžeme pokračovat. |
||
| ferdiks Profil * |
#5 · Zasláno: 1. 8. 2010, 20:50:31
panther:
Tak jsem udelal neco takoveho, ale mno posudte... <?
require ("include/config.php");
$tabulka = "zapasy_2011";
$spojeni = mysql_connect("$server","$uzivatel","$heslo");
$co2 = "SELECT DATE_FORMAT(`datum`, '%e. %c. %Y') MIN( datum ) , mAX( datum )
FROM `$tabulka`
WHERE `dalsi_2` =1";
$navrat2 = mysql_db_query("$databaze", $co2, $spojeni);
while (list($a, $b) = @mysql_fetch_row($navrat2)){
echo "
<div class=\"bar_right_aktuality\">
<p class=\"odstavec-normal\"><strong>$a";
echo " - $b</strong><br />
<em>";
}
$co = "SELECT * , DATE_FORMAT( datum, '%d.%m.%Y' ) AS `datumk` , DATE_FORMAT( dalsi_1, '%H:%i' ) AS `dalsi_1k`
FROM `$tabulka`
WHERE `dalsi_2` =1
ORDER BY `kolo` ASC , `datum` ASC, `dalsi_1` ASC ";
$navrat = mysql_db_query("$databaze", $co, $spojeni);
while (list($id, $kolo, $domaci, $hoste, $goly_domaci, $goly_hoste, $datum, $misto_konani, $dalsi_1, $dalsi_2, $datumk, $dalsi_1k) = @mysql_fetch_row($navrat)){
echo "
<span class=\"datum-zapasy-aktualne\">$datumk, $dalsi_1k</span><br />$domaci - $hoste<br />
$goly_domaci : $goly_hoste<br />";
}
echo "</em></p></div>";?> |
||
| Kajman_ Profil * |
#6 · Zasláno: 1. 8. 2010, 21:04:28
To rozmezí datumů bude spíše takto..
$co2 = "SELECT DATE_FORMAT(MIN(`datum`), '%e. %c. %Y') a , DATE_FORMAT(MAX(`datum`), '%e. %c. %Y') b FROM `$tabulka` WHERE `dalsi_2` =1"; A zápasy fungují? |
||
| ferdiks Profil * |
#7 · Zasláno: 1. 8. 2010, 21:25:19
Kajman:
kupodivu mi to funguje, děkuji ;-) jinak kdybych ten datum chtel zmenit na slovní, např: srpna atd... jak na to, |
||
| Kajman_ Profil * |
#8 · Zasláno: 2. 8. 2010, 09:28:33
Např. si v php nachystat překladové pole...
$mesice=array(1=>'ledna',2=>'února',...); Pak si vytáhnout z db zvlášť den, měsíc a rok a ten měsíc prohnat tímto polem. echo $mesice[$cislo_mesice_z_db]; |
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0