Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ondřej2 Profil |
#1 · Zasláno: 16. 8. 2010, 16:53:29 · Upravil/a: Ondřej2
Dobrý den,
již v minulosti jsem měl problém s SQLite — na localhostu (Apache i PHP přímo z OS X) jsem se přes dibi připojil a operoval, na Českém hostingu ani prd. Vzdal jsem to a připojil se přes mysql(i)_connect a trochu víc skriptoval. Teď zkouším MySQL — tentokrát jen na serveru a stále to nejde. Pustím <?php error_reporting(E_ALL); dibi::connect(array( 'driver' => 'mysql', // zkoušel jsem i mysqli 'host' => '127.0.0.1', 'username' => '***', 'password' => '***', 'database' => '***', // i bez čárky nic )); echo "hoj"; a koukám na prázdnou stránku. Předesílám, že nejsem programátor, jsem kóder, ale potřebuju sem tam nějakou malou aplikaci pro vlastní použití. Verze MySQL: 5.0.90, PHP 5.2.13. Hosting: Český Hosting. Kde může být chyba? Co mohu ještě zkusit? Bohužel nic nikdy nevidím a nemohu si nic vygooglit. Hesla a jména jsou v pořádku, přes mysql_connect se připojím. Jde mi o nějaké "vynucení" chyby. Experimenty s výjimkami jsem zkoušel a nic. Databázi jsem naplnil daty přes phpMyAdmin, tam problém nebyl. Děkuji, Ondřej Edit: tak MySQL se nějak udobřila a funguje. SQLite ale stále odporuje. Stejný kód (synchronizuju na server stejný soubor), vše má přístup ke všemu — na localhostu funguje vše ok, ale na serveru se za boha na SQLite nedostanu, musím přes PDO. Kde mohu nechat Nette nějak zařvat? |
||
Časová prodleva: 7 dní
|
|||
Jan Tvrdík Profil |
#2 · Zasláno: 23. 8. 2010, 11:10:10
Zkus
try { dibi::connect(array( 'driver' => 'sqlite', // nebo sqlite3 'host' => '127.0.0.1', 'username' => '***', 'password' => '***', 'database' => '***', )); } catch (Exception $e) { echo $e->getMessage(); exit(); } |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0