| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| TADA Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 8. 2010, 23:27:33
Zdravím.
V databázi mám tabulku, která obsahuje články. Obsahuje také sloupec insertBy s ID autora, který vložil článek a sloupec modBy s ID autora, který článek měnil. Autoři jsou v tabulce writers, která obsahuje ještě jméno, příjmění atd. Potřebuji vypsat článek spolu se jménem autora i jménem pozměnitele. Zatím jsem se dostal k dotazu: 'SELECT akce.*, writers.jmeno FROM articles JOIN writers ON writers.id = articles.insertBy WHERE articles.id = %i', $id; ten ale splňuje jen část požadavků. nevím jak dál. |
||
| Taps Profil |
#2 · Zasláno: 24. 8. 2010, 23:34:54 · Upravil/a: Taps
TADA:
zkus 'SELECT akce.*, writers.jmeno,articles.* FROM articles JOIN writers ON writers.id = articles.insertBy JOIN writers ON writers.id = articles.modBy WHERE articles.id = %i', $id; |
||
| TADA Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 8. 2010, 23:39:35
Jak se potom při vypisování, dejme tomu, že to mám jako asociativní pole, odliší jmeno a jmeno?
|
||
| Taps Profil |
#4 · Zasláno: 24. 8. 2010, 23:42:20
TADA:
'SELECT akce.*, writers.jmeno as jmeno1,articles.* FROM articles JOIN writers ON writers.id = articles.insertBy JOIN writers ON writers.id = articles.modBy WHERE articles.id = %i', $id; |
||
| Kajman_ Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 8. 2010, 00:00:52
Myslím, že tam budou třeba aliasy i pro tu dvakrát použitou tabulku
SELECT writ_ins.jmeno as jmeno_ins, writ_mod.jmeno as jmeno_mod ,articles.* FROM articles LEFT JOIN writers as writ_ins ON writ_ins.id = articles.insertBy LEFT JOIN writers as writ_mod ON writ_mod.id = articles.modBy WHERE articles.id = 42 |
||
| TADA Profil * |
#6 · Zasláno: 25. 8. 2010, 09:21:26
KajmanVýborně Kajmane. Moc jsi mi pomohl. Dík
|
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0