Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Mav3rick Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 9. 2010, 15:24:07
Ahoj, mám problém se spojeným příkazem pro výběr dat z databáze. Potřebuji vybrat záznamy, u kterých se shodují dva sloupce se zvoleným záznamem. Nedokážu to asi dost dobře vysvětlit. Raděj ukážu svůj kód. PHP fce. Je to v ladící fázy. Nechce se mi to zase dělat prasácky přes 3 dotazy, tak se raděj zeptám a požádám o radu. Díky za pomoc
|
||
Kajman_ Profil * |
#2 · Zasláno: 4. 9. 2010, 17:53:29
where (categories_level, categories_parent) in (SELECT categories_level, categories_parent FROM categories WHERE categories_alias = $current_category LIMIT 1) nebo join místo poddotayu ve where |
||
Mav3rick Profil * |
#3 · Zasláno: 5. 9. 2010, 00:28:30
Bohužel to pořád nejede.
$r = $db->select("SELECT categories_alias,categories_title FROM categories WHERE (categories_level, categories_parent) IN (SELECT categories_level, categories_parent FROM categories WHERE categories_alias = $current_category LIMIT 1) ORDER BY categories_order"); výpis $db->last_error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LIMIT 1) ORDER BY categories_order' at line 3 Já tam bohužel žádnou chybu najít nedokážu. Zdá se mi to v pořádku.. |
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 5. 9. 2010, 10:24:45
Mav3rick:
co je v proměnné $current_category? Je to číslo, nebo string? Ve druhém případě by tam chyběly apostrofy. |
||
Mav3rick Profil * |
#5 · Zasláno: 5. 9. 2010, 15:59:33
panther:
Jaj, vifíš, tím to bylo. Díky |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0