| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Cup Profil |
#1 · Zasláno: 6. 9. 2010, 22:05:12 · Upravil/a: Cup
Ahoj, už to tu jistě padlo ... chtěl bych se optat na to jaké kódování db použít pro uložení více jazyků do databáze ... jde mi především o češtinu, angličtinu, němčinu a ruštinu.
Procházel jsem interval a nenašel jsem nic víc než vím ... vše ukládat do UTF ... nicméně nebylo řečeno jesli UTF_czech_ci, utf_general_ci ... atd ... pokud někdo víte tak díky za odpověď ... ptám se proto že mi šlape jeden web už asi 5 let ... a původně špatně navržená databáze mě štve ... když data vypisuju na web tak je vše ok ... ale když dělám zálohy (přímo v phpmyadminovi)tak tam mám děsné zkomoleniny př: ... ZA�??�TEK NOV??HO RO�?N?�KU VL ... (ZAČÁTEK NOVÉHO ROČNÍKU VL) pokud to někdo umí objasnit budu rád ... články k věci si také přečtu díky |
||
| ninja Profil |
#2 · Zasláno: 6. 9. 2010, 23:06:16
UTF_czech_ci, utf_general_ci nejsou rozdílná kódování. Rozdíly se vztahují zejména k třídění.
Pokud používáte vícejazyčný web, je rozmuné použít obecné utf_general_ci, případně v každé jazykové verzi nastavit příslušnou národní modifikaci. |
||
| __construct Profil |
#3 · Zasláno: 7. 9. 2010, 08:25:37
utf_general_ci a utf_czech_ci je spôsob porovnávania - tzn. že ak mám nastavené utf_general_ci a dám zoradiť výsledok podľa textového stĺpca bude to napr.
… ahoj bistro chleba .. hudba ivan … ahoj bistro .. hudba chleba ivan Collation (porovnávanie) nemá vplyv na to či sú slová v DB uložené správne |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0