Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
gardener Profil |
#1 · Zasláno: 13. 10. 2010, 22:59:07
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak lze pomocí PHPmyAdmina, nebo pomoci SQL dotazu nalezt urcity sloupec? Resp. to v jake tabulce se vyskytuje.
Mam velke mnozstvi tabulek a potrebuji provest import do nekolika z nich ale u nekterych sloupcu nevim, v jake tabulce se nachazeji a prochazet jednu po druhe abych to zjistil je v takovem mnozstvi je skoro nemozne. Diky za jakoukoliv radu. |
||
ShiraNai7 Profil |
#2 · Zasláno: 14. 10. 2010, 08:39:44
Kdyz neco importujes tak snad vis kam to chces importovat, nebo ne?
|
||
gardener Profil |
#3 · Zasláno: 14. 10. 2010, 08:43:06
Ne, to vážně kolikrát nevím, jde o cca 50 tabulek, mám jen seznam s názvy sloupců, které se importují, nic více a u některých sloupců prostě nevím, kde se v té struktuře nacházejí.
|
||
Kajman_ Profil * |
#4 · Zasláno: 14. 10. 2010, 08:43:55
Buď
show tables show columns from `jednatabulka` Nebo v novějších verzích mysql SELECT TABLE_NAME, COLUMN_NAME, DATA_TYPE FROM INFORMATION_SCHEMA.COLUMNS WHERE COLUMN_NAME = 'nazevsloupce' |
||
gardener Profil |
#5 · Zasláno: 14. 10. 2010, 09:03:38
Kajman:
Zkoušel jsem ten druhy dotaz ale ten prohledava v DB INFORMATION_SCHEMA ale uz ne primo v databazi, kde je umistena tabulka. Pokud jsem to zkusil zapsat : SELECT TABLE_NAME, COLUMN_NAME, DATA_TYPE FROM MOJE_DATABAZE.COLUMNS WHERE COLUMN_NAME = 'nazevsloupce' TAK take vysledek nedostanu. |
||
Kajman_ Profil * |
Tak si to filtrujte podle ještě podle TABLE_SCHEMA.
SELECT TABLE_NAME, COLUMN_NAME, DATA_TYPE FROM INFORMATION_SCHEMA.COLUMNS WHERE COLUMN_NAME = 'nazevsloupce' AND TABLE_SCHEMA='MOJE_DATABAZE' |
||
gardener Profil |
#7 · Zasláno: 14. 10. 2010, 11:01:20
Toto reseni take navraci nulovy vysledek, neni mozne primo prohledavat v dane DB?
|
||
Kajman_ Profil * |
#8 · Zasláno: 14. 10. 2010, 12:16:46
information_schema je speciální databáze, viz.
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/information-schema.html To, že to nevrací žádné řádky může být tím, že tam není kombinace takového sloupce a databáze. Možná se něco liší jen velikostí písmen, ale myslím, že by tam mělo být porovnání, které velikost ignoruje. |
||
gardener Profil |
#9 · Zasláno: 14. 10. 2010, 12:45:32
Díky, našel jsem tam seznam všech sloupců, takže už není problém je vyhledat, děkuji moc za rady.
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0