Autor Zpráva
zdenek
Profil
Ahoj, mám dotaz. Dělám teď na projektu a potřebuju poradit. Chci vložit novinku na stránku od nenovější. Došlo mi, že nejnověší novinka, bude mít nejvyšší id. Ale nevím jak udělat, aby se mi zobrazila novinka s nejvyšším id. Prosím o radu. Nejlepší by bylo, aby se pod ní zobrazily asi ještě 3 další novinky byly pod ní. Předem děkuji za radu.
panther
Profil
zdenek:
… ORDER BY id DESC LIMIT 3
zdenek
Profil
panther

lituju, ale toto nefunguje. zobrazí se jen ten nejnověší. ale ne ty 2 pod ním. čím to je??
Keeehi
Profil
zdenek:
Máš špatný script na vypisování ovinek. Jak vypadá?
jinak to co napsal panther je správně. Upravit potřebuje ten script.
Joker
Profil
zdenek:
Došlo mi, že nejnověší novinka, bude mít nejvyšší id.
Tohle není ideální cesta. Novinky by měly mít datum přidání/aktualizace a nejnovější je prostě ta… no, nejnovější.

Při řazení podle ID se často dřív nebo později objeví jedna nebo obě ze situací:
1. Posunutí starší novinky zpátky nahoru (například poté co byla aktualizována)
2. Čas zveřejnění může být jiný než čas přidělení ID (například možnost uložit si rozepsanou novinku a později pokračovat v psaní, nebo možnost odložit zveřejnění novinky)
zdenek
Profil
Keehi
zdrojový kód vypdá následovně:
<?php

include "neco.php";

?>

<table width=15% frame=lhs>
	<tr>
		<td id=nov>Novinky</td>
	</tr>
	<tr>
	<td class=datum><?php echo $record['datum']; ?></td>
	</tr>
	<tr>
	<td><?php echo $record['novinka']; ?></td>
	</tr>
</table>



obsah souboru neco.php

<?
$sql = "SELECT novinka, datum FROM `novinky` ORDER BY id DESC LIMIT 3";

$result = mysql_query ($sql);

$record = mysql_fetch_array($result);

?>


a Joker:

tato stránka je má první, jako administrační. Zatím počítám s tím, že nejnověší novinka má nejvyšší id.
Keeehi
Profil
Takže, vypadat by mohla takto:
<?php
$sql = "SELECT novinka, datum FROM `novinky` ORDER BY id DESC LIMIT 3";
$result = mysql_query ($sql);
?>
<table width=15% frame=lhs>
    <tr>
        <td id=nov>Novinky</td>
    </tr>
<?php
while($record = mysql_fetch_array($result)){
?>
    <tr>
        <td class=datum><?php echo $record['datum']; ?></td>
    </tr>
    <tr>
        <td><?php echo $record['novinka']; ?></td>
    </tr>
<?php
}
?>
</table>
zdenek
Profil
Keehi

děkuji ti moc. začalo to fungovat. fakt díky za radu. :D
Keeehi
Profil
zdenek:
Rádo se stalo.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0