Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Gecko Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 11. 2010, 13:18:02
Zdravím,
rád bych se Vás zeptal, jak lze ošetřit duplicitu znaků při vkládání do mysql db (metoda post). Mám formulář a nechci, aby se mi objevil 2x stejný email nebo jméno při výpisu. Děkuji. |
||
joe Profil |
#2 · Zasláno: 6. 11. 2010, 13:25:41
Stačí dát na sloupec unikátní index.
|
||
Gecko Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 11. 2010, 13:59:23
Trochu česky prosím :)
Mě jde o to, aby se při zápisu objevila chyba, že je jméno nebo email již v databázi. |
||
joe Profil |
Trochu vlastní iniciativy, prosím přesunout do databází.
Moderátor Chamurappi: Staniž se.
V MySQL přidat unikátní index sloupci, který má být unikátní. Unikátní = jedinečný. Při vkládání pak dojde k chybě 1062 - duplikování záznamu. Tuto chybu je nutné odchytit a vypsat příslušnou zprávu. |
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
mark92 Profil |
#5 · Zasláno: 12. 11. 2010, 20:30:02 · Upravil/a: mark92
Chcelo by to viac konkretizovať problém. Okrem toho raz spomínaš výpis, raz zápis. Ak sa týka napr. toho, že pri registrácii sa nemôže v databáze objaviť užívateľ napr. s rovnakým menom, potom ti pomôže toho:
$_POST["nick"] = "fero123"; mysql_unbuffered_query("SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nick FROM tabulka WHERE nick='".$_POST["nick"]."'); if (mysql_result(mysql_query("SELECT FOUND_ROWS()"),0)>0) echo = "Prezývku, ktorú ste zadali, už niekto používa."; Ak sa tvoj problém týka výpisu dát z databázy, pričom nechčes vypísať záznamy, v ktorých 2 ľudia majú rovnaký e-mail, alebo meno, potom sa tvoj problém bude týkať zoskupovania záznamov. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0