Autor Zpráva
Elleran
zdravim mohl by mi pleas někdo poradit jak upravit příkaz SELECT tak aby mi místo 2 db vyhledaval ve 4

zatim to mam :
$result2 = mysql_query('SELECT * FROM kalendar k, seznamfu s WHERE k.fu_id = s.fu_id', $db) or die (mysql_error($db));

a potřebuju k tomu připojit databázovou tabulku kontakty ( podle id : kontakt_id = udalost_zadal ) a tabulku datum ( podle id datum_id = mesic_id )
Keeehi
Zkuste http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=837
Elleran
Keeehi:
no jestli sem to pochopil tak by to mělo být nějak takle :
      $result2 = mysql_query('SELECT * FROM kalendar k, seznamfu s WHERE k.fu_id = s.fu_id INNER JOIN datum d on k.mesic_id = d.datum_id LEFT JOIN kontakty l on k.udalost_zadal = l.kontakt_id ', $db) or die (mysql_error($db));

i když mi to hází chybu :-(
Taps
Elleran:
jakou chybu ?
Elleran
Taps:
tochu sem to zkoušel pozměnit ale chyba je pořád stejná :
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'INNER JOIN datum on k.mesic_id = d.datum_id LEFT JOIN kontakty on k.udalost_zada' at line 1
Elleran
Elleran:
současná verze pokusu o propojení :
      $result2 = mysql_query('SELECT * FROM kalendar k, seznamfu s, datum d, kontakty l WHERE k.fu_id = s.fu_id INNER JOIN datum on k.mesic_id = d.datum_id LEFT JOIN kontakty on k.udalost_zadal = l.kontakt_id ', $db) or die (mysql_error($db));
Kajman_
Profil *
Spíše takto nějak... ale místo * bude lepší vyjmenovat sloupce, které potřebujete.
SELECT *
FROM   seznamfu s
JOIN   kalendar k
       ON k.fu_id = s.fu_id
LEFT   JOIN datum d
       on k.mesic_id = d.datum_id
LEFT   JOIN kontakty l
       on k.udalost_zadal = l.kontakt_id

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0