| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Elleran Profil |
#1 · Zasláno: 14. 12. 2010, 21:30:20
zdravim mohl by mi pleas někdo poradit jak upravit příkaz SELECT tak aby mi místo 2 db vyhledaval ve 4
zatim to mam : $result2 = mysql_query('SELECT * FROM kalendar k, seznamfu s WHERE k.fu_id = s.fu_id', $db) or die (mysql_error($db));a potřebuju k tomu připojit databázovou tabulku kontakty ( podle id : kontakt_id = udalost_zadal ) a tabulku datum ( podle id datum_id = mesic_id ) |
||
| Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 14. 12. 2010, 21:35:20
|
||
| Elleran Profil |
#3 · Zasláno: 14. 12. 2010, 21:49:04
Keeehi:
no jestli sem to pochopil tak by to mělo být nějak takle : $result2 = mysql_query('SELECT * FROM kalendar k, seznamfu s WHERE k.fu_id = s.fu_id INNER JOIN datum d on k.mesic_id = d.datum_id LEFT JOIN kontakty l on k.udalost_zadal = l.kontakt_id ', $db) or die (mysql_error($db));i když mi to hází chybu :-( |
||
| Taps Profil |
#4 · Zasláno: 14. 12. 2010, 21:59:38
Elleran:
jakou chybu ? |
||
| Elleran Profil |
#5 · Zasláno: 14. 12. 2010, 22:03:28
Taps:
tochu sem to zkoušel pozměnit ale chyba je pořád stejná : You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'INNER JOIN datum on k.mesic_id = d.datum_id LEFT JOIN kontakty on k.udalost_zada' at line 1 |
||
| Elleran Profil |
#6 · Zasláno: 14. 12. 2010, 22:04:53
Elleran:
současná verze pokusu o propojení : $result2 = mysql_query('SELECT * FROM kalendar k, seznamfu s, datum d, kontakty l WHERE k.fu_id = s.fu_id INNER JOIN datum on k.mesic_id = d.datum_id LEFT JOIN kontakty on k.udalost_zadal = l.kontakt_id ', $db) or die (mysql_error($db)); |
||
| Kajman_ Profil * |
#7 · Zasláno: 15. 12. 2010, 08:49:39
Spíše takto nějak... ale místo * bude lepší vyjmenovat sloupce, které potřebujete.
SELECT * FROM seznamfu s JOIN kalendar k ON k.fu_id = s.fu_id LEFT JOIN datum d on k.mesic_id = d.datum_id LEFT JOIN kontakty l on k.udalost_zadal = l.kontakt_id |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0