Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Filip S. Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 12. 2010, 10:02:33
Ahoj / dobrý den,
mám tyto 2 tabulky v databázy MySQL: `tonery` ( `id` INT , `oznaceni` VARCHAR, `barva` VARCHAR ) `tiskarny` ( `id` INT, `nazev` VARCHAR, `toner1` INT , `toner2` INT , `toner3` INT , `toner4` INT ) ...kde hodnoty v tiskarny.toner1, tiskarny.toner2, tiskarny.toner3, tiskarny.toner4 jsou hodnoty z tonery.id Potřebuji získat výstup v html tabulce ve stylu: ID tiskárny - Název tiskárny - Název toneru1 - Název toneru2 - Název toneru3 - Název toneru4 Jdu na to touto cestou, ale zaboha nemohu přijít na to, jak propojit ty 2 tabulky, aby mi to vyhodilo požadovaný výsledek. <? echo("<center>"); echo("<table border=\"1\"> <tr> <td bgcolor=\"gray\" width=\"25\"><center>ID</center></td> <td bgcolor=\"gray\" width=\"280\"><center>Název</center></td> <td bgcolor=\"gray\" width=\"100\"><center>toner1</center></td> <td bgcolor=\"gray\" width=\"100\"><center>toner2</center></td> <td bgcolor=\"gray\" width=\"100\"><center>toner3</center></td> <td bgcolor=\"gray\" width=\"100\"><center>toner4</center></td> </tr> <tr> "); require "db.php"; $query = ""; $result = mysql_query($query); while ($row = mysql_fetch_array($result)){ for ($i=0; $i<5; ++$i) echo ("<td style=\"padding-left:5px;\"> $row[$i] </td>"); echo ("</tr>"); } echo("</center></table><BR>"); ?> Budu vděčný za každou radu. Děkuji |
||
xmark Profil |
#2 · Zasláno: 28. 12. 2010, 10:29:29
takhle nějak?
SELECT tiskarny.ID as tID, tiskarny.nazev as tiskarnanazev, t1.oznaceni as t1nazev, t2.oznaceni as t2nazev, t3.oznaceni as t3nazev, t4.oznaceni as t4nazev FROM tiskarny LEFT JOIN tonery t1 ON t1.ID = tiskarny.toner1 LEFT JOIN tonery t2 ON t2.ID = tiskarny.toner2 LEFT JOIN tonery t3 ON t3.ID = tiskarny.toner3 LEFT JOIN tonery t4 ON t4.ID = tiskarny.toner4 |
||
Filip S. Profil * |
#3 · Zasláno: 28. 12. 2010, 10:47:44
xmark:
Jak jednoduché a prosté. Funguje přesně jak jsem chtěl. Velice děkuji ;-) |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0