Autor Zpráva
lopikol
Potřeboval bych poradit, jak nejlépe řešit komentáře, resp jejich číslování.

Nyní mám na webu nejjednoduší možnost. ID, které má v DB je jeho hlavní číslo.
Napíšu nový článek a první komentář u tohoto článku bude mít např číslo 115.
Rád bych se tohoto zbavil, ale doposud mě nenapadlo, jak řešit číslování, zda ještě udělat ještě nějaký sloupec, tabullku.....

Chtěl bych, aby u každého článku byl první komentář s číslem 1 atd.

Cyklování "i" není možné, jelikož ám např číslo 115. V tabulce komentářů si najdu řádek s id 115 a pak to změnim na nick, který je v tom řádku.
xmark
Vytvoř si proměnnou speciálně pro ten účel.
echo ++$cislovani;
lopikol
Takže by si to vše řešil až při výběru. Žádná úprava DB.
xmark
lopikol:
Takže by si to vše řešil až při výběru. Žádná úprava DB.

Spíš až při samotném výpisu, na úrovni php. Jestli to číslo v databázi nepotřebuješ, tak není důvod ho tam dávat.
lopikol
Nenapadá mě, proč bych ho v DB potřeboval. Jen musím vymyslet to číslování.
Mám to tak, že když klikneš na Reagovat tak to do textarea hodí ID daného komentáře. Před uložením do DB si to najde řádek v tabulce a nahradí to nickem.
Aby to nebylo zbytečně moc těžké a nezatěžovalo to, ale z estetickho hlediska vypadá dost blbě, když je to první komentář a má číslo 115.
xmark
Nevím proč to číslo dáváš do textarea. Ať už tam ten formulář vkládáš jakýmkoli způsobem, můžeš do něj to ID přidat pomocí inputu hidden.
lopikol
No pokud chci reagovat (citovat) na něčí post, tak mi to dá to id do textarea a odešlu to se svým textem. > poté se z toho udělá link.
xmark
lopikol:
Ještě jednou: Ve formuláři může být kromě viditelných prvků taky input typu hidden. Syntaxi najdeš na jpw.cz. Ten input se používá k přenášení informací, které návštěvníka nezajímají. Nechápu, proč to ID dáváš do textarea. Jestli ho tam chceš, tak ho tam měj. Ale neumím si představit, proč bych to takhle dělal a umožňoval návštěvníkovi to číslo měnit nebo smazat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0