Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lopikol Profil |
#1 · Zasláno: 25. 1. 2011, 18:19:44
Potřeboval bych poradit, jak nejlépe řešit komentáře, resp jejich číslování.
Nyní mám na webu nejjednoduší možnost. ID, které má v DB je jeho hlavní číslo. Napíšu nový článek a první komentář u tohoto článku bude mít např číslo 115. Rád bych se tohoto zbavil, ale doposud mě nenapadlo, jak řešit číslování, zda ještě udělat ještě nějaký sloupec, tabullku..... Chtěl bych, aby u každého článku byl první komentář s číslem 1 atd. Cyklování "i" není možné, jelikož ám např číslo 115. V tabulce komentářů si najdu řádek s id 115 a pak to změnim na nick, který je v tom řádku. |
||
xmark Profil |
#2 · Zasláno: 25. 1. 2011, 18:25:20
Vytvoř si proměnnou speciálně pro ten účel.
echo ++$cislovani; |
||
lopikol Profil |
#3 · Zasláno: 25. 1. 2011, 19:04:11
Takže by si to vše řešil až při výběru. Žádná úprava DB.
|
||
xmark Profil |
#4 · Zasláno: 25. 1. 2011, 19:05:43
lopikol:
„Takže by si to vše řešil až při výběru. Žádná úprava DB.“ Spíš až při samotném výpisu, na úrovni php. Jestli to číslo v databázi nepotřebuješ, tak není důvod ho tam dávat. |
||
lopikol Profil |
#5 · Zasláno: 25. 1. 2011, 19:11:54
Nenapadá mě, proč bych ho v DB potřeboval. Jen musím vymyslet to číslování.
Mám to tak, že když klikneš na Reagovat tak to do textarea hodí ID daného komentáře. Před uložením do DB si to najde řádek v tabulce a nahradí to nickem. Aby to nebylo zbytečně moc těžké a nezatěžovalo to, ale z estetickho hlediska vypadá dost blbě, když je to první komentář a má číslo 115. |
||
xmark Profil |
#6 · Zasláno: 25. 1. 2011, 19:17:28
Nevím proč to číslo dáváš do textarea. Ať už tam ten formulář vkládáš jakýmkoli způsobem, můžeš do něj to ID přidat pomocí inputu hidden.
|
||
lopikol Profil |
#7 · Zasláno: 25. 1. 2011, 19:35:09
No pokud chci reagovat (citovat) na něčí post, tak mi to dá to id do textarea a odešlu to se svým textem. > poté se z toho udělá link.
|
||
xmark Profil |
#8 · Zasláno: 25. 1. 2011, 19:39:53
lopikol:
Ještě jednou: Ve formuláři může být kromě viditelných prvků taky input typu hidden. Syntaxi najdeš na jpw.cz. Ten input se používá k přenášení informací, které návštěvníka nezajímají. Nechápu, proč to ID dáváš do textarea. Jestli ho tam chceš, tak ho tam měj. Ale neumím si představit, proč bych to takhle dělal a umožňoval návštěvníkovi to číslo měnit nebo smazat. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0