Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ugl Profil * |
#1 · Zasláno: 12. 2. 2011, 10:08:54
V DB mám v sloupci datum uložený datum a čas ve formátu Y-m-d H:i:s.
Jak docílím toho, aby se všechny záznamy starší než 8 dní smazaly? Dík. |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 12. 2. 2011, 10:21:03
ugl:
„V DB mám v sloupci datum uložený datum a čas ve formátu Y-m-d H:i:s.“ Datum a čas má být uložené ve sloupci typu DATETIME. Jestli je to CHAR nebo VARCHAR, je to špatně. Jestli sloupec je typu DATETIME, databáze nejspíš bude mít funkce pro práci s datem a časem. Například v MySQL to je DATEDIFF |
||
ugl Profil * |
#3 · Zasláno: 12. 2. 2011, 10:24:49
Joker:
„Datum a čas má být uložené ve sloupci typu DATETIME. Jestli je to CHAR nebo VARCHAR, je to špatně.“ Proč? Jinak už jsem na to asi přišel: $8_days_old = date("Y-m-d H:i:s", strtotime("-8 days")); mysql_query("DELETE FROM $tabulka WHERE datum < '$8_days_old'"); |
||
pcmanik Profil |
#4 · Zasláno: 12. 2. 2011, 10:31:10 · Upravil/a: pcmanik
ugl:
No preco, to je asi taka otazka preco ukladat cisla do int, ked sa da na to pouzit aj text, zrejme si nikdy nevidel oficialnu dokumentaciu, potom by si taketo otazky nedaval... |
||
ugl Profil * |
#5 · Zasláno: 12. 2. 2011, 10:48:51
pcmanik:
„No preco, to je asi taka otazka preco ukladat cisla do int, ked sa da na to pouzit aj text, zrejme si nikdy nevidel oficialnu dokumentaciu, potom by si taketo otazky nedaval...“ Máš pravdu. Nemám čas na studování manuálu písmenko po písmenku jako ty, a vždy si najdu jen to, co zrovna potřebuju. |
||
ugl Profil * |
#6 · Zasláno: 12. 2. 2011, 10:51:19
pcmanik:
A zdá se mi to, nebo z tvého příspěvku cítím čiré pohrdání? :) |
||
pcmanik Profil |
#7 · Zasláno: 12. 2. 2011, 12:19:40 · Upravil/a: pcmanik
ugl:
Ano mas pravdu je tam naznak pohrdania, totizto nic by sa ti nestalo keby si si to aspon trocha pozrel, mi nehovor ze ta polhodinka zabije, a dozvedel by si sa tam vela zaujimavych veci. A tam nejde len o citanie manualu, ja som ho tiez nevydel cely, ale uz ti da len logika, ze ked to ulozis do stlpca, ktory je primarne urceny na datum, tak to asi bude mat nejaky vyhody, a nerobili to len z nudy... A len tak mimochodom z tvojho definovanie premennych je mi jasne, ze si zaciatocnik co sa tyka php, tak len tak do buducna urcite ich nepomenovavaj $8_days_old ale nejak logickejsie. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0