Autor Zpráva
puzzle
Profil
Chci se zeptat jak porovnat hodnotu s proměnou v jednom určeném řádku,
Jak bych to udělal tak určil si řádek pomocí ID a potom porovnal hodnoty na tom řádku, ale potřeboval bych poradit jak...
jenikkozak
Profil
Na porovnávání se používají operátory =, !=, <>, <, <=, > a >=.
Pak taky ještě like, between a tak.
puzzle
Profil
Jo ale já bych potřeboval poradit jak získat hodnotu z řádku, ze sloupečku to umím, ale přímo z řádku mě to nějak nejde pořád :(
jenikkozak
Profil
puzzle:
Ukážeš, jak lovíš hodnotu ze sloupečku?
puzzle
Profil
$dotaz=mysql_query("SELECT * FROM $tb");
$vypis = mysql_fetch_assoc($dotaz);
echo "$vypis['id']";
jenikkozak
Profil
Myslíš třeba:
$dotaz=mysql_query("SELECT * FROM $tb WHERE id=$id AND dalsi_sloupecek>10 AND jiny_sloupecek<=50");


Pomocí té hvězdičky získáváš z databáze celý řádek té tabulky.
Díky $vypis['id'] z tohoto získaného řádku vytáhneš jeden sloupeček. Respektive jednu buňku, která patří do daného řádku a sloupečku.

Edit: panthere, díky, dvě rovnítka byla chybou.
panther
Profil
puzzle:
tímhle vypíšeš ID z posledního řádku, což jsi asi nechtěl.

Ukaž, jak vypadají data v tabulce (1 nebo 2 řádky) a který chceš vybrat na základě čeho. Tvůj popis je trochu zmatený.

Z DB, resp. tabulky vybereš řádky, které vyhovují tvému zadání a k jenotlivým hodnotám v řádku přistupuješ skrze msql_fetch_* funkce. Pokud chceš vypsat všechna např. id, musíš to dát celé do cyklu - teď si hodnoty pořád přepisuješ a zůstane ti jeden poslední řádek.

jenikkozak:
v MySQL se porovnává jedním rovnítkem, ne dvěma. Číselná hodnota nepatří do aposotrfů, byť to projde.
puzzle
Profil
jenikkozak:
no nějak tak ale,
já tam mám nějaké sloupečky kde je buď 1 nebo 0 a pokud se v tom sloupečku bude nacházet 1 udělá to něco pokud 0 tak to udělá něco jiného...

jj v tom výpisu sloupečků se nachází i cyklus já jsem nezkopíroval...
puzzle
Profil
řádek v tabulce je ID, jmeno, heslo, což je normálně text a potom tam je asi 10 řádků s 1 nebo 0
jenikkozak
Profil
puzzle:
já tam mám nějaké sloupečky kde je buď 1 nebo 0 a pokud se v tom sloupečku bude nacházet 1 udělá to něco pokud 0 tak to udělá něco jiného...
Týká-li se to databáze, můžeš porovnání udělat v dotaze.
SELECT id, IF(tajny_nick=1, "Tajný nick", nick) as nick FROM table
Jinak můžeš větvení provést v PHP:
if($vypis['id']==1){die("Uživatel s id 1 tu nemá co dělat.");}
puzzle
Profil
Nějak nechápu co mám za co dasadit, ale stejně si nemyslím, že je to ono já potřebuju něco co přesně určí řádek podle nejaké hodnoty, které se v tabulce nechází diplicitně...
puzzle
Profil
Heureka Už jsem na to došel ten dotaz zní
mysql_query("SELECT * FROM tabulka WHERE jmeno='$jmeno'");
$vypis = mysql_fetch_assoc($dotaz);

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: