Autor Zpráva
l564
Profil
Je možné načítat vzhled z db?
Mám připravený 3 sloupce (ID, CSS, NAPOVĚDA)

Má to nějaké nevýhody?
jenikkozak
Profil
l564:
Je možné načítat vzhled z db?
Zkus to a uvidíš.

Má to nějaké nevýhody?
Jo. Používáš diakritiku v názvu sloupce.
Co myslíš, že je rychlejší a méně náročné, odeslání souboru, nebo vytvoření a odeslání souboru? A co je jednodušší pro databázový server, pracovat, nebo nepracovat?
A nebo chceš jen přidat nápovědu k souborům CSS? Z tvého zadání dotazu se to nedá zjistit.
Pokud budeš pořád CSS soubor vytvářet na základě vlastností a hodnot v databázi, připravíš se buď o možnost cachování na straně klienta, nebo mu tato funkce naopak neumožní si zobrazit nový styl.
l564
Profil
jenikkozak:
Tak že je prostě lepší html dát <link> a do toho styl.css,
jen mě to napadlo, přes db.
ShiraNai7
Profil
Možné to je, pokud to opravdu potřebuješ.
Stačí posílat správný header (Content-Type: text/css).
Nezapomeň na cachování, aby každý dotaz na stránku nenačítal znovu styly.

jenikkozak:
připravíš se buď o možnost cachování na straně klienta, nebo mu tato funkce naopak neumožní si zobrazit nový styl.

Nesouhlasím. Využitím Expire a případně E-tagu lze zajistit, aby prohlížeč po určité době (třeba 12 hodin/1den) zjistil, že se styl změnil a použil jeho novou verzi.
DoubleThink
Profil *
jenikkozak:
Jo. Používáš diakritiku v názvu sloupce.
V názvu můžeš použít libovolný znak ze základního dvoubajtového prostoru Unicode.

Co myslíš, že je rychlejší a méně náročné, odeslání souboru, nebo vytvoření a odeslání souboru?
Rozdíl je nepodstatný. Styl je datově zanedbatelný.

l564:
Otázka je, proč to chceš dělat. Jestli jenom tak z prdele, tak to nemá cenu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: