Autor Zpráva
merxin
Profil *
Zdravím,
mám uložená data v databázi sloupce: 1,2,3,4 a chtěl bych, abych mohl vypsat 1. položku z prvního sloupce do textového pole - a tam ji editovat (s následným automatickým uložením zpět do databáze). Taktéž vypsat 2. položku z prvního sloupce atd. Každá položka prostě vlastní textove pole.

Nevíte jak na to? Nebo jestli to vůbec jde.
Moc díky za odpověď.
David1256
Profil
merxin:
Do nějaké proměnné si ulož tu hodnotu z db, kterou potřebuješ a poté tu proměnnou nasuň do value u toho textovýho pole. Při odeslání funkce potom zavoláš script, který data z textarey uloží zpět do db.
Pozn. do toho value to dáš asi takto:
<input type="text" name="blabla" value="<?php echo $text; ?>">
Lupa
Profil
Snáď toto poslúži ako inšpirácia

Odporúčam prečítať články a použiť skripty, ktoré sú tam opísané. Aj ja som sa tak začal učiť. Ak budete mať konkrétny problém, kludne to tu uveďte...

EDIT ==>> a zase neskoro. :)
merxin
Profil *
Díky oběma. První zkusím Davidovo řešení.
merxin
Profil *
Tak jsem narazil na probĺém.

Výpis z databáze vypadá takto:
<?php
require_once 'db.php';
$query = mysql_query("SELECT id,pisemky,tema_pisemek,zkouseni,tema_zkouseni FROM `pisemky` ORDER BY `id` ASC") or die (mysql_error());
  while ($zaznam = mysql_fetch_array($query, MYSQL_ASSOC)){
    echo "
  
<td>".$zaznam['pisemky']."</td>
  "; 
  }    
mysql_free_result($query);  
?>


Jenže to vypíše 5 řádků (td) Po-Pá. Jenomže nevím jak udělat, aby se na každý den bylo jedno textové pole.
merxin
Profil *
*OPRAVA

Omlouvám se za spam. Pro příště se zaregistruju a přihlásím.

<?php
require_once 'db.php';   
$query = mysql_query("SELECT id,pisemky,tema_pisemek,zkouseni,tema_zkouseni FROM `pisemky` ORDER BY `id` ASC") or die (mysql_error());
  while ($zaznam = mysql_fetch_array($query, MYSQL_ASSOC)){
    echo "
  


<td>
<input type=\"text\" name=\"neco\" value=\"".$zaznam['pisemky']."\">
</td> 

  "; 
  }    
mysql_free_result($query);  
?>


Vypsání mám. Jenom nevím jak to uložit.
David1256
Profil
Myslíš jak uložit upravená data z textarey do db? -> Nevypisuj ve while jenom <td>, ale přidej tam i
<form action="<?php  ?>"></form>
A mezi ty tagy php dej přidání do db s využitím $zaznam (to ti zajistí, aby se pokaždé zapisovalo jinam do db, tam kam potřebuješ, protože ta $zaznam bude mít pokaždé jinou hodnotu, jak prochází while. Tzn. že při průchodu se ti nadefinují akce, které poté můžeš aktivovat potvrzením jednotlivých textareí.
(Jen doufám, že se do action u formu může dávat <?php ?> stejně jako u value)
merxin
Profil *
Tady jde o to, že bych se chtěl vyhnout Formu. Tudiž text přepsaný v inputu by se rovnou uložil (třeba po odkliknutí). Ale nevím právě, jestli to vůbec jde.
David1256
Profil
On se ten text uloží i bez formu to ano, ale inputu nepřidělíš tu akci, kterou má dělat s tím textem, který je uložen v proměnné, takže mě nenapadá nic jiného než <form>. Leda, že by se po odkliknutí spustil script, který to do db uloží, ale řekl bych že s tím formem to je jednodušší, proč se chceš <form> vyhnout?
merxin
Profil *
Bez formu by to bylo rychlejší pro uživatele - i přehlednější. Asi mi ale nezbývá než to udělat s tím.
David1256
Profil
Formy jdou nastylovat stejně jako <td>, takže si myslím, že se dá docílit stejné přehlednosti. Rychlejší myslíš z důvodu rychlosti zpracování scriptu? A jaké potom nabízíš rychlejší řešení?
merxin
Profil *
Rychlejší pro uživatele. Jeden klik. No zkouším tady tohle: http://www.appelsiini.net/projects/jeditable snad to pujde.
David1256
Profil
Jeden klik je přece jak u <form> tak u samostatného <input>.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: