Autor Zpráva
Začátečník
Profil *
Ahoj,

poradíl by někdo, jak mám napsat where v sql dotatazu aby se rovnalo jedné z hodnoty uložené v mysql ?

Mám požadované číslo 100

a v mysql mám sloupec ve kterém mám čísla oddělené čárkama "20,100,98"

a potřebuji načíst ty řádky které obsahuji číslo 100

Díky
Alphard
Profil
Na 99 % špatný návrh databáze. Možná by šel sestavit regulár, který bude fungovat, ale pomale.
Začátečník
Profil *
Alphard:
Na 99 % špatný návrh databáze. Možná by šel sestavit regulár, který bude fungovat, ale pomale.
To samozřejmě nechci, tak jsem to opravil a přidal jsem jednu tabulku, problem je, že nevím jestli to jde jednim dotazem vybrat ta data nebo musím použít dotazy dva..


mam teď v mysql 2 tabulky

clanek
a
clanek_cat


tabulka
clanek
obsahuje

 id text
 1 hodinky
 2 kukacky
 3 budik 


tabulka
clanek_cat
obsahuje

 id_clanku id_cat
 1 10
 2 12
 3 50


a ted mam cislo cat treba 12

a jak vypisu z tabulky clanek, radek s id 2 ?

Děkuji za pomoc
panther
Profil
Začátečník:
select `text` 
from `clanek` t1
join `clanek_cat` t2 on t1.id = t2.id_clanku
where id_cat = 12

Něco takového? Mělo by to vyhodit „kukačky“.
Začátečník
Profil *
panther:
Něco takového? Mělo by to vyhodit ‚kukačky‘
Ano, kukačky jsou na screenu ;) Vy jste kouzelník ;)

a když bude v tabulce clanek_cat více článků pro vypsání třeba takto?

1 10
2 12
3 50
4 12
5 12

jak vypíšu článek s id 2, s id 4 a s id 5?

Děkuji
panther
Profil
Začátečník:
úplně stejně - jen dotaz místo jednoho výsledku vrátí 3 výsledky.
Začátečník
Profil *
panther:
úplně stejně - jen dotaz místo jednoho výsledku vrátí 3 výsledky.

$a = mysql_query("select `text` from `clanek` t1 join `clanek_cat` t2 on t1.id = t2.id_clanku where id_cat = 12");

while ($radek = mysql_fetch_assoc($a)) {
echo $radek['text'];
}


Takto to bude správně? Děkuji
Alphard
Profil
Mělo by to fungovat. Jestli tam není nějaká syntaktická chybička zjistíte, až to spustíte.
Začátečník
Profil *
Alphard:
Mělo by to fungovat. Jestli tam není nějaká syntaktická chybička zjistíte, až to spustíte.
Funguje to, ale myslel jsem spíš princip načítání aby to nedělalo zbytečně něco co nemusí .. než nějakou chybičku ;)

v každém případě děkuji moc za pomoc ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0