Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
caradoc Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 5. 2011, 23:04:01
Dobrý den, prosím o rady jak vyřešit následující problém.
existují dvě tabulky, 1:materiál, 2:export potřebuji zobrazit výpis všech názvů materiálů z tabulky materiál tak abych se u každé položky sečetlo z tabulky export kolikrát byl materiál exportován umím vybrat všechny materiály řazeny podle abecedy, ale nevím jak selektu říct aby ke každému ještě sečetl "SUM(pocet_exportu)" počet exportů k příslušnému materiálu z jiné tabulky, lze toto pořešit jedním selektem?? tabulka materiál má sloupce ID, NAZEV tabulka export má sloupce ID, ID_materialu, POCET_exportu pokud materiál nebyl exportován, bude bu´d uvedeno číslo nula, nebo nebude uvedeno žádné číslo, ??? děkuji za příklady, Caradoc |
||
yFang Profil |
#2 · Zasláno: 1. 5. 2011, 23:06:27
caradoc:
Není jednodušší a logičtější mít sloupec POCET_exportu rovnou v tabulce materiál? Ta druhá tabulka je celkem zbytečná vzhledem k vazbě 1:1. |
||
caradoc Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 5. 2011, 23:10:56
tak toto řešení mne nenapadlo, to je pravda, ale i tak by mne zajímal onen selekt, protože když by mělo dojít na rozdělení exportů podle uživatelů, (tabulka export získá další sloupec navíc)
tabulka export sloupce ID, ID_materialu, ID_uzivatele, POCET_exportu pak nelze použít příklad uvedený výše pokud chci rozlišovat kdo kolikrát a co exportoval |
||
Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 1. 5. 2011, 23:20:22
Znáte (left) join a group by?
|
||
caradoc Profil * |
#5 · Zasláno: 1. 5. 2011, 23:41:33
ano znam, problém vyřešen,.. já left join užil ve špatném porovnání,.
podlehl jsem panice (o: dík za tip, (o: |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0