Autor Zpráva
pito
Profil
Zdravím,
Potřeboval bych na stránku udělat náhodné obrázky.Obrázky uložím přes DB do složky.Tedy v DB je název 123.jpg a ve složce na serveru mám uložený ten obrázek. Potom ho jednoduše vytáhnu
<a href=\"images/".$kat."big/$pocet\" rel=\"example1\"><img src=\"images/".$kat."mini/".$pocet."\" alt='product''></a></div>

Na serveru mám více složek oknamini, oknabig, dveremini, dverebig do tých mini se uloží zmenšenina te velke big fotky.
No a v DB mám potom tabulku okna a její vnitřek je id, obrazek . Potom mám ještě tu druhou tabulku dvere ta je podobna id, obrazek.
Ale take mám ještě v DB tabulku slozky kde je id a kategorie v kategorii jsou okna a ty dvere

A nevím jak udělat abych vybrál z tých dvou tabulek nahodné obrázky aby bylo něco z okna i z dveri obrazky.Zkoušel jsem něco ale nezobrazuje se mi žádný obrázek.
<?php
require "db.php";
$kat=mysql_query("SELECT * FROM slozky order by Rand() LIMIT 1");
$pocet=mysql_query("SELECT * FROM okna,dvere  order by Rand() LIMIT 1");

echo "<div class='product'>
<a href=\"images/".$kat."big/$pocet\" rel=\"example1\"><img src=\"images/".$kat."mini/".$pocet."\" alt='product''></a></div>";
?>
okolojdouci
Profil *
pito:
Během čtení jsem se asi třikrát ztratil a nepochopil, co chceš. Ale toto je rozhodně špatně:

$kat=mysql_query("SELECT * FROM slozky order by Rand() LIMIT 1");

Resp. je to správně, ale v $kat není to, co si myslíš. Projdi si na php.net příklady, jak se to používá
pito
Profil
nebo by šlo udělat,že když mám na serveru 2 složky tak znich by se vybrali ty obrazky nějake nahodne,ale zas by se nevedelo jejich nazev
pito
Profil
něco takoveho,ale pise mi to chybu
$adresare=array("/images/oknamini","/images/dveremini");
$addr=array();

for($i=0;$i<count($adresare);$i++)
{
$dir=opendir($adresare[$i]);

while ($file = readdir($dir))
{
if(strlen($file)>=3)
$addr[]=$adresare[$i]."/".$file;

}

}

$nahoda=rand(0,count($addr);
echo "<img src=$addr[$nahoda]>";


ze je chyba nekde tady
$nahoda=rand(0,count($addr);
okolojdouci
Profil *
Dvě levé, jedna pravá. Kde bude chyba?
pito
Profil
okolojdouci:
opraveno
$nahoda=rand(0,count($addr));
jenomze to pise dalsi chyby na radku
$dir=opendir($adresare[$i]);
a
while ($file = readdir($dir))
Keeehi
Profil
Použijet glob(), shuffle() a is_file().

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: