Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
xlifer Profil |
Je možné seskupovat záznamy výsledků podle masky?
Jak to myslím? Když budu chít výsledky dotazu seskupit a omezit duplicitní záznamy, ale ješte podle např. toho, že vše začinající na TE*
Příklad - sloupec slova: TEST TETA BABETA SPAGETA SELECT * FROM tabulka WHERE podminka GROUP BY slova TE* a vypsalo by to pouze TEST TETA protože začínají na TE*
Nikde jsem na to nic nenašel, díky za případný tip. |
||
o_O Profil |
#2 · Zasláno: 11. 7. 2011, 21:36:11
Pravděpodobně potřebujete toto:
SELECT * FROM tabulka WHERE sloupec LIKE 'TE%' GROUP BY slova Procenta v apostrofech pak vyznačují Vaši hvězdičku. Vypíše vše, co začíná na TE. |
||
joe Profil |
#3 · Zasláno: 11. 7. 2011, 21:36:19
Můžeš hledat požadovaný řetězec v tom sloupci, například
SELECT * FROM tabulka WHERE sloupec LIKE 'TE%' |
||
o_O Profil |
#4 · Zasláno: 11. 7. 2011, 21:47:48
panther:
„imho nechceš groupovat“ xlifer: „Když budu chít výsledky dotazu seskupit a omezit duplicitní záznamy, ale ješte podle např. toho, že vše začinající na TE*“ „WHERE podminka GROUP BY slova TE*“ :-) Myslím, že duplicitu by jste však mohl řešit již na úrovni MySQL (klíčem unique). |
||
Tori Profil |
#5 · Zasláno: 11. 7. 2011, 22:15:55
IMHO bude lepší použít omezení až na jednotlivé skupiny:
SELECT * FROM tabulka WHERE podminka GROUP BY slova HAVING sloupec LIKE 'TE%' Neboli bereme postupně stále jemnější síta: SELECT vybere všechny řádky, WHERE pustí dál jen část z nich, GROUP BY omezí zbytek na řádky s unikátní hodnotou v jednom sloupci, HAVING z těch unikátních hodnot pustí jen některé, a LIMIT bez filtrování vysekne část z výsledné tabulky. Dobře se to představuje třeba na třídění perel / černého prachu / štěrku podle velikosti zrn. |
||
Kajman_ Profil * |
#6 · Zasláno: 12. 7. 2011, 10:22:35
Tori:
Pokud bude na sloupci sloupec index, tak bude lepší dát toto omezení do where místo do having. |
||
xlifer Profil |
#7 · Zasláno: 12. 7. 2011, 20:22:48
Tori:
Super, tento návrh se mi libí. HAVING tomu dodá přesně co jsem potřeboval. A lze v LIKE použít regulární výraz? Už si vymyšlím moc, ale kdyby náhodou, tak pak by to byl dost mocný nástroj. |
||
o_O Profil |
#8 · Zasláno: 12. 7. 2011, 21:18:01
Na regulární výrazy slouží REGEXP.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0