Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
microfox Profil * |
#1 · Zasláno: 23. 7. 2011, 17:21:42
Ahoj, mam takovy problem...
Timto kodem vypisuji clanky z databaze... $clanek1_html='<table id="slideshow_clanky" >'; $vycuc_tabulky1=mysql_query("select `id`,`nadpis`, concat( substring_index( `clanek` , ' ', 180 ) , '...(Zobrazit článek)' ) AS 'clanek' from clanky ORDER BY id DESC LIMIT 1,1"); while($data1=mysql_fetch_assoc($vycuc_tabulky1)) { $clanek1_html.='<tr><td class="vyska_nadpisu"> <a class="nadpis_clanku_slideshow" href="index.php?page=cely_clanek&id='.$data1['id'].'"><b>'.$data1['nadpis'].'</b> </a> </td></tr> <tr><td class="text_clanku_slideshow">'.$data1['clanek'].'</td> </tr>'; } $clanek1_html.='</table>'; a za tim clankem tedy za tim zobrazit clanek bych chtel aby se mi zobrazovalo kolik je u toho clanku komentaru... to je tento kod: $result = mysql_query("SELECT * FROM clanky_Diskuse"); echo "<br>Pocet komentaru: " . mysql_num_rows($result) .; while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) { // zpracování tabulky } mysql_free_result($result); Ale nevim jak to napasovat do sebe...dokazal by mi to nak zpracovat? zkousel jsem ruzny moznosti ale vzdycky jsem skoncil na erroru :-( Moc dik |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 23. 7. 2011, 18:03:20
microfox:
COUNT v MySQL, případně mysql_num_rows() spočítá počet vybraných řádků z dotazu.
K tomu kódu, který máš: while je zbytečný, když vybíráš jen jeden řádek.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0