Autor Zpráva
kakavko
Profil *
Môžte mi poradiť prosím?
pcmanik
Profil
kakavko:
Svoj problem si velmi podrobne popisal, za to mas palec hore.

Ale teraz k veci, ak naozaj nevies s tym pohnut, je tu sekcia prace a zakazky. Kody ti tu tvorit nikto nebude, nakolko ani nevieme co vlastne chces, teda aspon ja to podla toho nadpisu nechapem.
johnl
Profil
Zkus si na internetu najít nějaký stránkovací kód a trochu si jej rozebrat. Můžeš sem pak napsat konkrétní problém..

Většinou se to dělá tak, že máš definováno kolik položek vypíšeš na stránku a pomocí GET se přenáší číslo stránky - př.: v GET (index.php?stranka=2) máš 2 a na stránku se ti vypisuje 10 záznamů, 2 x 10 je 20 a 2 - 1 x 10 je 10, takže vypisuješ položky od 10 do 20.. ;))
hmmm
Profil *
podľa id položky chcem zistiť číslo stránky na ktorej sa nachádza daná položka s príslušným id

vstupné premenné:

1. id položky
2. max počet položiek na jednu stránku

výstupné premenné:

1. číslo stránky

prace a zakazky? a koľko by na tom zarobil ten programátor keď je to jeden SQL dotaz? 5 €? viac času mu zaberie pripraviť faktúru a poslať, za ten čas mohol robiť niečo iné.
hmmm
Profil *
johnl:
ja viem ako sa robí stránkovanie ale chcem reverzne zistiť číslo stránky na základe id položky
Sir Tom
Profil
hmmm:
Předpokladem je, že číslování položek (ID) je vzestupné a žádné číslo (ID) nechybí:
(číslo stránky) = (číslo položky)/(číslo položek na 1 stránku)
a pak (číslo stránky) zaokrouhlit nahoru

Příklad:
mám položku 2 a položek na stránku je 10 -> 2/10 = 0.2 -> zaokrouhleno nahoru -> 1 (1. stránka)
položka 18 a na stránce je 10 -> 18/10 = 1.8 -> zaokrouhlit nahoru -> 2 (2. stránka)

BTW - proč měníš přezdívky?
Moderátor Chamurappi: A ještě k tomu na přezdívku se třemi m
hmmm
Profil *
tak som našiel riešenie najprv zistím poradové číslo položky pomocou sql dotazu:

SET @row=0;
SELECT itemIndex FROM (SELECT @row := @row + 1 AS itemIndex, id FROM reservations) AS r WHERE id = semIdeIdPoložky


a potom vypočítam číslo stránky takto:

var pageNum = function(itemIndex, itemsPerPage)
{
	return (((itemIndex - 1) / itemsPerPage) >> 0) + 1;
}
hmmm
Profil *
Sir Tom:
vďaka aj tebe
Kajman_
Profil *
hmm:
Z hlediska výkonu bývá lepší spočítat počet řádků před chtěným id, než to přepočítávat pro všechny řádky v poddotaze s proměnnou.

viz. např. http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=28&topic=129317#2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0