Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Luky Profil |
Zdravím,
nevím proč mi to nebere lomítka: LOAD DATA LOCAL INFILE 'C:\data.csv' INTO TABLE data_1 FIELDS TERMINATED BY ';' LINES TERMINATED BY '\n' IGNORE 1 LINES nebo spíš bych potřeboval vysvětlit jak tento import do DB funguje? Proč je problém s lomítky? Chybová hláška: Can't find file 'C: data.csv'. Děkuji za rady. Moderátor Davex: Titulek „LOAD DATA INFILE“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
|
||
Davex Profil |
#2 · Zasláno: 6. 10. 2011, 19:53:32
Zkus lomítko escapovat:
'C:\\data.csv' .
|
||
Luky Profil |
#3 · Zasláno: 6. 10. 2011, 21:06:35 · Upravil/a: Luky
A jak to mám udělat v případě, že si uživatel bude moct vybrat soubor sám? Jinak jsem zkoušel dát obrácené lomítko, to funguje, ale nevím jak udělat to, aby si uživatele mohl vybrat CSV soubor a ten byl nahrán do tabulky v MYSQL databázi.
*Omlouvám se za ten název... |
||
Davex Profil |
#4 · Zasláno: 6. 10. 2011, 21:59:01
Luky:
„A jak to mám udělat v případě, že si uživatel bude moct vybrat soubor sám?“ Možná bys uživateli neměl dovolit úplně všechno, aby neprovedl něco ošklivého. Co třeba filtrovat všechen vstup od uživatele funkcí mysql_escape_string() ?
|
||
Luky Profil |
#5 · Zasláno: 6. 10. 2011, 22:24:18
Díky, už to "funguje".
Davex: „aby neprovedl něco ošklivého“ Je to pro vyhrazené zákazníky, takže to záleží na nich co si tam napáchají :) Jinak do databáze se mi to sice zapisuje, ale nejspíš mám nějaké špatné kódování (chybí části textu). Všude používám UTF8. Ale myslím, že chyba bude při přenosu, protože Excel (CSV) používá Windows-1250. Dá se to někde nastavit? |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0