Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ajda2 Profil |
#1 · Zasláno: 13. 10. 2011, 17:08:26 · Upravil/a: ajda2
Potřeboval bych pomoct s tímto problémem.
Mám 2 tabulky: categories (categories_id, parent_id ), categories_description(categories_id, categories_name ). Potřebuji vybrat jména všech kategorií a k nim jména kategorií, které jsou uvedeny v tabulce categories pomocí parent_id. Pro pochopení popíši ještě takto: Potřebuji na řádek vedle sebe jméno kategorie a jméno nadřazené kategorie. Dle mého budum muset 2x spojit tabulky - nejdřív pro získání parent_id a poté pro získání jména. Nedokáži proto však napsat dotaz... Zatím jsem se dostal k tomuto, ale nefunguje a již nevím jak dál. Děkuji za pomoc. Zde můj nefunkční dotaz: SELECT cat_desc.categories_name, parent.categories_name AS parent_name FROM categories_description parent, categories_description cat_desc INNER JOIN categories ON cat_desc.categories_id = categories.categories_id INNER JOIN categories parent_id ON parent.categories_id = parent_id.categories_id; |
||
ajda2 Profil |
#2 · Zasláno: 13. 10. 2011, 18:10:57
Tak už sem to vyřešil. Třeba to někdy někomu pomůže (připadám si jak naprostý blb, že sem na to nemohl přijít).
Řešení: SELECT categories.categories_id, categories.categories_status, categories.parent_id, cat.categories_name, parent.categories_name AS parent_name, cat.categories_description FROM categories_description cat INNER JOIN categories ON cat.categories_id = categories.categories_id LEFT JOIN categories_description parent ON categories.parent_id = parent.categories_id; |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0