Autor Zpráva
Kolesák
Profil *
Mám v MYSQL databázi tabulku s cca 8000 řádky (něco jako databáze měst a obcí s rozšířenými údaji), a potřeboval bych automaticky každý týden vytvořit konverzní soubor xls a txt (verze ke stažení), který se sám vytvoří na WWW prostoru.

Napadl mně CRON, ale s takovým objemem dat jsem zatím nezkoušel dělat příkazy, jak bych to měl nejlépe zapsat aby to bylo co nejméně náročné na serverové požadavky.

Z každého řádku budu načítat cca 4x VARCHAR(cca 80)...

SELECT... pak to asi ve "WHILE" cyklu naskládám do polí (atd), proženu parsováním a uložím file_put_contens.... jako soubor, tolik moje laická představa
Je nutné při tom používat, nějaké PHP funkce na "pročištění paměti" apod. ? Bojím se aby mne na hostingu neukamenovali mojí příp. nerozvážností.....

Poraďte jak mám nato jít správně, díky
Nox
8000 je spíše málo, DB jsou navržené pro práci s o několik řádů většími objemy dat

každopádně efektivním řešením je místo načítání do pole to rovnou zpracovávat a po kouscích zapisovat (fopen, fread, flose)
Kolesák
Profil *
aha.... já jen myslel že v tom poli budu mít nad "tím větší kontrolu", přehled jestli nedošlo k nějaké chybě, a pak to teprve uložit najednou...
Takto by mně to mohlo uložit nedokončený soubor (teoreticky), nebo ne?
Kajman_
Profil *
Na vytvoření csv a txt souborů by mělo stačit
select ... into outfile ...
Kolesák
Profil *
a to je hezké! Díky Kajmane_, nastuduju to

Kajman:
Na vytvoření csv a txt souborů by mělo stačit
1
select ... into outfile ...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0