| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Kolesák Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 11. 2011, 10:01:52
Mám v MYSQL databázi tabulku s cca 8000 řádky (něco jako databáze měst a obcí s rozšířenými údaji), a potřeboval bych automaticky každý týden vytvořit konverzní soubor xls a txt (verze ke stažení), který se sám vytvoří na WWW prostoru.
Napadl mně CRON, ale s takovým objemem dat jsem zatím nezkoušel dělat příkazy, jak bych to měl nejlépe zapsat aby to bylo co nejméně náročné na serverové požadavky. Z každého řádku budu načítat cca 4x VARCHAR(cca 80)... SELECT... pak to asi ve "WHILE" cyklu naskládám do polí (atd), proženu parsováním a uložím file_put_contens.... jako soubor, tolik moje laická představa Je nutné při tom používat, nějaké PHP funkce na "pročištění paměti" apod. ? Bojím se aby mne na hostingu neukamenovali mojí příp. nerozvážností..... Poraďte jak mám nato jít správně, díky |
||
| Nox Profil |
#2 · Zasláno: 3. 11. 2011, 10:11:10
8000 je spíše málo, DB jsou navržené pro práci s o několik řádů většími objemy dat
každopádně efektivním řešením je místo načítání do pole to rovnou zpracovávat a po kouscích zapisovat (fopen, fread, flose) |
||
| Kolesák Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 11. 2011, 10:25:37
aha.... já jen myslel že v tom poli budu mít nad "tím větší kontrolu", přehled jestli nedošlo k nějaké chybě, a pak to teprve uložit najednou...
Takto by mně to mohlo uložit nedokončený soubor (teoreticky), nebo ne? |
||
| Kajman_ Profil * |
#4 · Zasláno: 3. 11. 2011, 10:28:36
Na vytvoření csv a txt souborů by mělo stačit
select ... into outfile ... |
||
| Kolesák Profil * |
#5 · Zasláno: 3. 11. 2011, 10:32:54
a to je hezké! Díky Kajmane_, nastuduju to
Kajman: > Na vytvoření csv a txt souborů by mělo stačit > 1 > select ... into outfile ... |
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0