Autor Zpráva
Fisir
Profil
Ahoj,
asi hodinu jsem Googlil, jenže to co jsem chtěl nebylo k nalezení. Potřebuji aby se z databáze vybraly hodnoty sloupce user, pass a id. Nějak jsem udělal tento kód:
<?php
/* Připojení k databázi */
$dbconnect = mysql_connect("10.10.10.3", "jjaburek_server", "neukazu");
$dbselect = mysql_select_db("jjaburek_quckiauth");
/* Připojení k databázi KONEC */

/* Výběr dat z databáze */
$userdatsel = mysql_query("SELECT user FROM test");
$passdatsel = mysql_query("SELECT pass FROM test");
/* Výběr dat z databáze KONEC */
?>

Jenže, když jsem chtěl přidat
echo($userdatsel);

vypsalo mi to: "Resource id #2". Potřebuji, aby se jednotlivé hodnoty uložili do proměnné. Potom potřebuju, aby se nějak jednotlivé hodnoty (řádky sloupce) oddělili a mohl jsem již oddělené hodnoty (řádky) samostatně použít v dalším skriptu. Snad jsem se vyjádřil dobře. Díky všem.
ninja
Profil
Pokud klikne na funkci mysql_query ve vašem kódu co jste sem vložil, dostanete se na PHP mánuál, kde je ukázka jak to dělat. Hledejte "mysql_fetch".

Předtím si přečtete základy SQL, ať sem nemusíte vkládat takovou hrůzu (která nebude fungovat).
Fisir
Profil
ninja:
Hmm.... mám pocit, že jsem psal: "asi hodinu jsem Googlil". Myslíš že jsem to nenašel? Jenže z toho jsem ještě zmatenější než když jsem si přečetl toto. Já prostě (jako obvykle) potřebuji něco jednoduchého, nejlépe okomentovaného aby jsem tomu rozuměl.
Fisir
Profil
OK, vyřešil jsem to tímhle:
$user1 = MySQL_Fetch_Array($userdatsel);
echo ($user1["user"]);

Jenže se mi vypíše pouze první řádek. Vím, že pokud funkci MySQL_Fetch_Array zavolám znovu, vypíše se další řádek. Nelze však zautomatizovat přidávání funkcí MySQL_Fetch_Array podle počtů řádků (funkce mysql_num_rows)?
Kajman_
Profil *
Fisir:
Asi jste nečetl pořádně oba zdroje, které se zde uvádějí. Oba na to s úspěchem používají while cyklus.

A nebojte se vyčítat více slouců najednou.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0