Autor Zpráva
DarkMeni
Profil
Zdravím, jde řadit podle sloupce typu datetime?
Tabulka vypadá takto:
`id` int auto_increment
`picture` varchar(15)
`caption` varchar(30)
`description` text
`uploader` varchar(20)
`datetime` datetime
primary key(`id`)
V příkazu zadám jako ORDER BY `datetime`, něco to s tím provede, ale ve výsledku to mam pak stejně seřazený takto:
id = 2 | datetime = 2011-12-11 11:30:04
id = 5 | datetime = 2011-12-12 21:40:20
id = 3 | datetime = 2011-12-05 20:40:25
id = 4 | datetime = 2011-12-07 20:40:25
Jak mam zapsat dotaz, aby se mi to seřadilo od nejnovějšího k nejstaršímu?
id = 5 | datetime = 2011-12-12 21:40:20
id = 2 | datetime = 2011-12-11 11:30:04
id = 4 | datetime = 2011-12-07 20:40:25
id = 3 | datetime = 2011-12-05 20:40:25
Ještě, celý dotaz vypadá takto:
$pictures = mysql_query('SELECT `id`, `picture`, `caption`, `uploader`, DATE_FORMAT(`datetime`, \'%e.%c.%Y %H:%i:%s\') as `datetime` FROM `photogallery` ORDER BY `datetime` LIMIT '.($picturesforpage * ($page - 1)).', '.(($picturesforpage * $page) + $picturesforpage));
S mysql si ještě moc nerozumim, ale neni možný aby se třeba kvůlu aliasu nebo DATE_FORMATU přepsala hodnota sloupce vybíraného řádku a potom místo řazení podle 'yyyy-mm-dd hh:mm:ss' to řadil podle 'd.m.yyyy hh:mm:ss'?
Tori
Profil
DarkMeni:
Takhle se vám to řadí podle toho zformátovaného řetězce. Použijte jiný alias, ať se to řadí podle originálních hodnot ve sloupci datetime.
DarkMeni
Profil
Po změně aliasu se to už řadí tak jak má, díky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0