Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
peta Profil |
Mam udelanou vlastni class na sql, ktera v __construct vytvori pripojeni a ulozi do promenne $sql->conn. Tuto class mam includovanou do dalsich souboru, viz ukazka. Problem je, ze se mi nejak ztrati z promenne ten connect a nasledne mi pak sql dotazy hlasi errory.
Co delam spatne nebo, jak bych to mel zapsat? Predbezne me jeste napada, zda bych tu class nemel radeji vytvaret az v souboru, do ktereho to cele includuji. --- clanky_search.php --- <?php var_dump($sql->conn); // tady to vypise resource(8, Unknown), coz je spatne, tady by melo byt totez jako v druhem priklade ?> --- clanky.php --- <?php include_once 'sql_inc.php'; // provede $sql = new classSql; + __construct provede connect na db var_dump($sql->conn); // tady to vypise resource(8, mysql link), coz je dobre, tady to funguje include_once('clanky_search.php'); ?> --- sql_inc.php --- (je tam neco takoveho...) <?php class classSql { public $conn = null; public $db = null; function __construct() { $this->connect(); $this->query("SET NAMES utf8"); } function connect() { $host = HOST; $user = USER; $psw = PASS; $db = NAME; $this->conn = mysql_connect($host,$user,$psw) or die ('Chyba mysql_connect. ' . mysql_error()); $this->db = mysql_select_db($db,$this->conn) or die ('Chyba mysql_select_db. ' . mysql_error($this->conn)); //echo "$host,$user,$psw,$db"; die(); var_dump($this->conn); } public function disconnect() { if (isset($this->conn)) { // mysql_close($this->conn); @mysql_close(); } } public function query($query) { var_dump($this->conn); $res = mysql_query($query,$this->conn) or die('Chyba mysql_query. ' . mysql_error($this->conn)); // $res = mysql_query($query,$this->conn); //var_dump($res); return $res; } } $sql = new classSql; Uz jsem chybu nasel. Vkladam casti jineho programu a oni tam tez pouzivaji promennou $sql, tim prepisovali nejspis moji. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0