Autor Zpráva
sláva
Profil
potřebuji udělat dotazník, který mi bude výsledky ukládat do tabulky v mysql...
popravdě se v mysql moc nechytám...
mám tohle:
<form name="imput" action="send.php" method="post">
<?DEFINE ('DB_USER', '###');
DEFINE ('DB_PASSWORD', '###');
DEFINE ('DB_HOST', 'mysql.webzdarma.cz');
DEFINE ('DB_NAME', '###');

$sql = @mysql_connect (DB_HOST,DB_USER,DB_PASSWORD) OR die ('Nelze se připojit k MySQL: ' . mysql_error() );
mysql_select_db (DB_NAME) OR die ('Nelze vybrat databázi : ' . mysql_error() );
?>
<input type="radio" name="pohlavi" value="zena" checked="checked">žena<input type="radio" name="pohlavi" value="muz">muž</td>
<select name="rakovina">
    <option value="plic">plic</option>
    <option value="kuze" selected="selected">kůže</option>
    <option value="plic">hrtanu</option>
    <option value="plic">jazyka</option>
    </select>
<input type="submit" value="Odeslat">
 </form>

send.php
<?  
DEFINE ('DB_USER', '###');
DEFINE ('DB_PASSWORD', '###');
DEFINE ('DB_HOST', 'mysql.webzdarma.cz');
DEFINE ('DB_NAME', '###');

$sql = @mysql_connect (DB_HOST,DB_USER,DB_PASSWORD) OR die ('Nelze se připojit k MySQL: ' . mysql_error() );
mysql_select_db (DB_NAME) OR die ('Nelze vybrat databázi : ' . mysql_error() );
//mysql_query("CREATE TABLE vysledek(pohlavi varchar(10),vek int,rakovina varchar(15))")
//or die("Nelze vykonat definiční dotaz: " . mysql_error());

$pohlavi=($GET["pohlavi"]);
$vek=($GET["vek"]);
$rakovina=($GET["rakovina"]);

$pohlavi = mysql_real_escape_string($pohlavi);
$vek = (int)$vek;

$sql_2 = "INSERT INTO vysledek ('$pohlavi','$vek','$rakovina')";
if ($sql_2)
echo"data zapsana";
else"nelze zapsat";

get.php
DEFINE ('DB_USER', '###');
DEFINE ('DB_PASSWORD', '###');
DEFINE ('DB_HOST', 'mysql.webzdarma.cz');
DEFINE ('DB_NAME', '###');

$sql = @mysql_connect (DB_HOST,DB_USER,DB_PASSWORD) OR die ('Nelze se připojit k MySQL: ' . mysql_error() );
mysql_select_db (DB_NAME) OR die ('Nelze vybrat databázi : ' . mysql_error() );


$precti = "SELECT * FROM vysledek";
$test = mysql_query($precti) or die (mysql_error());
 
 while ($row = mysql_fetch_array($precti))
        {
              echo $row["pohlavi"]."<br />";
              echo $row["vek"]."<br />";
                echo $row["rakovina"]."<br /><br />";
          }

prosím poraďte, co s tím!
jenikkozak
Profil
sláva:
A jaký problém řešíš?

Používáš pole $GET, např. $pohlavi=($GET["pohlavi"]);, neměl jsi tím na mysli $_GET?
sláva
Profil
jenikkozak:
jj, měl jsem na mysli $_GET, ale pořád to nešlape...

potřeboval bych udělat klasickej dotazník s tím, že by se mi odpovědi ukládaly nejlíp do .xls
výstupem bude:
1. žena 67 kůže
2. žena 30 hrtan
3. muž 54 prostata

zatím zkouším jen výpis na obrazovku, ale ani to mi nejde...
Kajman
Profil
sláva:
Při vkládání sestavíte dotaz, ale nespustí ho, tak se to nemá jak uložit. Jinak je dobré určit s jakou znakovou sadou má databáze tu čest, viz. faq. Také je dobré ošetřovat i jiné proměnné než $pohlavi.
sláva
Profil
Kajman:
díky moc za tipy, už to valí, jak má...

dalo by se nějak pořešit, aby to ukládalo do .xls, které bych si pak mohl někam uložit???

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0