Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Prochy Profil |
#1 · Zasláno: 10. 3. 2012, 15:16:33
Zdravim,
hledám nějaký článek, který by mi nějak pomohl aspoň trochu správně pojmenovávat názvy proměnných a názvů tabulek, řádků v mysql. Tedy jestli se o tom někde píše. Mám s tím někdy trochu potíže pojmenovávat správně proměnný i ty údaje v mysql. Děkuji za odpověď |
||
ahoj Profil * |
#2 · Zasláno: 10. 3. 2012, 15:43:10
Nepoužívej velká písmena a diakritiku.
Při dodržení tohoto se snaž používat srozumitelné názvy, jako $nazev nebo $celkova_delka. Vyhni se nicneříkajícím názvům jako $k nebo $u, až na výjimky, u kterých víš, že je používáš v lokálním měřítku, třeba $i, $j jako proměnné cyklu. V databázích platí přibližně totéž, jen to má možná větší význam, protože dopátrat se, k čemu je sloupec m20, zabere trochu víc času, než kdybys hledal výskyty proměnné $m20 v php. |
||
Tori Profil |
#3 · Zasláno: 10. 3. 2012, 17:21:09
Prochy:
Jen doplním: ahoj napsal: „Nepoužívej velká písmena“ - to neznamená úplně se vyhýbat velkým písmenům, ale nepoužívat názvy složené jen z velkých písmen: $NAZEV (ty se obvykle používají pro konstanty). Pokud se název funkce/proměnné skládá z více písmen, používá se jak $celkova_delka, tak $celkovaDelka - vyberte si, co je pro vás lépe čitelné a důsledně používejte v celém kódu. Mně pomohly spíš příklady typu "takhle ne" (= moje starší skripty nebo některé cizí). Jinak pro inspiraci např. coding standards Nette, PEAR, nebo heslo Programming style na wikipedii (v české verzi je drobná chyba). |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0