Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
iceover Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 3. 2012, 20:05:15
table_contact:
id_user|last_name_1 table_cv: id_user|last_name_2 Zdravím potřeboval bych vypsat uživatele a setřídit je podle příjmení. Jenže příjmení je uloženo buď v tabulce 'contact' nebo v tabulce 'cv' a nebo není uloženo vůbec. Jde mi o to, jakým způsobem sestavit podmínku a uložit příjmení do proměnné, podle které to pak můžu seřadit. Tak aby to bylo něco, jako v PHP: $last_name = ''; $last_name = ($last_name_1) ? $last_name_1 : $last_name; $last_name = ($last_name_2) ? $last_name_2 : $last_name; Koukal jsem do manuálu, ale už jsem z toho magor. Mockrát děkuji za každou radu! |
||
Andrasin Profil |
Nejsem si úplně jistý, jestli jsem správně pochopil, co chcete udělat. Ale pokud to chápu dobře a chcete z obou tabulek smíchat data, kde příjmení není NULL, seřadit je a vypsat, tak by to šlo udělat třeba takhle:
<?php $sql = mysql_query('SELECT last_name_1 FROM table_contact WHERE (last_name_1 IS NOT NULL) UNION ALL SELECT last_name_2 FROM table_cv WHERE (last_name_2 IS NOT NULL) ORDER BY 1 ASC'); while($vypis = mysql_fetch_array($sql)) echo $vypis['last_name_1'] . '<br />'; ?> |
||
Kajman Profil |
#3 · Zasláno: 21. 3. 2012, 08:56:46
ifnull lze použít např. takto...
SELECT t.id_user, ifnull(co.last_name_1, cv.last_name_2) prijmeni FROM tabulka t LEFT JOIN table_contact co ON t.id_user = co.id_user LEFT JOIN table_cv cv ON t.id_user = cv.id_user ORDER BY prijmeni |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0