Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Flek Profil |
#1 · Zasláno: 24. 3. 2012, 11:17:08
Dobrý den,
mám na Vás takový menší problém, se kterým si nevím rady protože má více řešení a nevím které zvolit. Jde o to že mám dejme tomu článek u kterého se počítá zobrazení, ale web o článcích, tudíž jich tam mám hromadu a já chci ve statistikách zobrazovat denní/týdenní/měsíční/.. statistiky zobrazení. Moje otázka zní jak počítat po dnech, týdnech.., jestli přes sloupec 'views_day' v tabulce 'article' a ten na konci dne nulovat, nebo udělat samotnou tabulku na počítání zobrazení kde se to bude řadit podle času. Děkuji za nápovědu. |
||
Someone Profil |
#2 · Zasláno: 24. 3. 2012, 11:21:10
Já bych zvolil jednu velkou tabulku kde budou přístupy a data přístupů a až při výpisu bych řešil počet dnes, počet tento týden a počet tento měsíc.
|
||
Str4wberry Profil |
#3 · Zasláno: 24. 3. 2012, 11:26:54
Ještě existuje střední cesta. Tedy mít tabulku (datum s přesností na dny, identifikátor článku, počet zobrazení). Při zobrazení článku se zvýší počet řádku s příslušným dnem a identifikátorem (případně se řádek vytvoří, není-li ještě v tabulce).
|
||
Flek Profil |
#4 · Zasláno: 24. 3. 2012, 11:45:31
Str4wberry:
To zní jako nejlepší řešení. Děkuji za nápovědy. |
||
fisheye Profil |
#5 · Zasláno: 25. 3. 2012, 03:38:07
"přes sloupec 'views_day' v tabulce 'article' a ten na konci dne nulovat"
...tohle by mě zajímalo jak je vyřešené, je to přes čas serveru, nebo uživatele? Jinak bych taky asi logoval všechno. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0