Autor Zpráva
FEIL
Profil
Netuším prečo mi nechce uložiť do DB záporné čísla.


V tabuľke mám toto:
skore1 tinyint(4) NOT NULL DEFAULT '',
    skore2 tinyint(4) NOT NULL DEFAULT '',

$result = mysql_query("UPDATE liga_zapasy SET skore1='$body1',skore2='$body2' WHERE id='$zapas'");

Čísla sa zapíšu ale bez znamienka - Echoval som body a zobrazovalo aj mínusové čísla.
Bertram
Profil
FEIL:
Ahoj, zkus to bez těch uvozovek, popřípadě ještě přetypovat na int.
Také nesmí být přidán atribut UNSIGNED, ale to asi nebude tvůj případ.
ninja
Profil
Máte nastavené sloupce jako signed?
FEIL
Profil
pri tvorbe tabuľky by mali byť automaticky vytvorené ako SIGNED či
skore1 tinyint(4) SIGNED NOT NULL DEFAULT '',
    skore2 tinyint(4) SIGNED  NOT NULL DEFAULT ''
Joker
Profil
FEIL:
Když mají sloupce číselný typ, proč se s nimi pracuje jako s řetezci? Výchozí hodnota je prázdný řetězec a v [#1] se tam vkládají řetězce.
FEIL
Profil
Joker a ako by to malo byť správne ?
peta
Profil
FEIL: Bertram #2 · Zasláno: Včera, 10:18:00 "zkus to bez těch uvozovek"
Tez si muzes vypsat chybu nebo cely dotaz.
Vypsany dotaz zkopirujes do phpmyadmina do okenka sql a zkusis, jestli se provede. http://computeraxe.com/img/77_phpmyadmin.jpg

$query = "UPDATE liga_zapasy SET skore1=$body1,skore2=$body2 WHERE id=$zapas";
echo $query;
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
FEIL
Profil
Peta vôbec tu neriešime tento problém.

Čísla sa zapíšu ale bez znamienka -


Tak som nato prišiel:

$body1 = $_POST["body1"];
$body2 = $_POST["body2"];

Potom prišiel skript ktorý odstránil to znamienko:
elseif ( $body1<0) {$body1 = str_replace("-", "", $body1); $result = mysql_query("UPDATE liga_klany SET body=body-'$body1' WHERE id='$enemy1'"); }

Tak som to spravil na istotu a funguje to:

$result = mysql_query("UPDATE liga_zapasy SET skore1='".$_POST["body1"]."', skore2='".$_POST["body2"]."' WHERE id='$zapas'");

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0