Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pito Profil |
#1 · Zasláno: 13. 4. 2012, 11:59:48
Zdravím,
Nějak to nechápu. Mám v administraci statistiku. Veškeré přístupy a info od návštěvníku se mi ukládá do databáze. Předtím jsem používal google analytics a když jsem udělal tu statistiku tak jsem vložil ručně do databáze údaje z google analytics př. odkud lidi přišli, počet návštěv atd. ale jak to vložím tak se mi to za chvílí s DB smaže. Nechápu jak to! Přemýšlel jsem jestli to nemůže mazat ten můj kód který započítává ty přístupy do DB. Děkuji předem za pomoc |
||
jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 13. 4. 2012, 12:16:28
pito:
„Přemýšlel jsem jestli to nemůže mazat ten můj kód který započítává ty přístupy do DB.“ Vůbec by nebyl špatný nápad sem ten kód přidat. |
||
pito Profil |
#3 · Zasláno: 13. 4. 2012, 13:13:48 · Upravil/a: Moderátor (editace znemožněna) 16. 4. 2012, 12:34:02
Je docela dlouhý tak jsem vybral jen ty části které si myslím, že to dělají.
// delete old page,referrer,language and keywords $old_day=date("Y.m.d",mktime(0, 0, 0, date("n"), date("j")-$oldentries, date("Y"))); // delete older than $oldentries(config.php) days $delete=mysql_query("delete from ".$db_prefix."Page where day<='$old_day'"); $delete=mysql_query("delete from ".$db_prefix."Referer where day<='$old_day'"); $delete=mysql_query("delete from ".$db_prefix."Keyword where day<='$old_day'"); $delete=mysql_query("delete from ".$db_prefix."Language where day<='$old_day'"); if (!$delete) {echo"Es ist ein Fehler aufgetreten, m÷glicherweise ist die Tabelle nicht angelegt."; exit;} Dám jsem třeba s referrer tedy odkud návštěvníci přišli. // Referer if(stristr($server_host, $referer_host) === FALSE AND $referer_host<>"" AND $newuser == 1) { $ergebnis = mysql_query("SELECT id from ".$db_prefix."Referer WHERE referer='$referer_host' AND day='$day'"); if (!$ergebnis) {echo"Es ist ein Fehler aufgetreten, m÷glicherweise ist die Tabelle nicht angelegt."; exit;} if (mysql_num_rows($ergebnis)==0) { mysql_query("insert into ".$db_prefix."Referer (day, referer, view) values ('$day', '$referer_host', '1')"); } else { $refererid=mysql_result($ergebnis,0,0); mysql_query("update ".$db_prefix."Referer set view=view+1 where id='$refererid'"); } } |
||
Kajman Profil |
#4 · Zasláno: 13. 4. 2012, 14:25:47
Jakého typu jsou sloupce day? Na co je nastavujete u vkládaných dat? Na kolik máte nastavenou tu proměnnou $oldentries určující maximální stáří logů?
|
||
pito Profil |
#5 · Zasláno: 13. 4. 2012, 14:45:26
Kajman:
U sloupce je nastaveno varchar(10) tak to bylo napsané u toho kódu. Našel jsem to na jedné stránce phpkode.com Jinak tady je ten celý kód http://www.phpkode.com/source/s/chilistats/chilistats/counter.php potom jsou ještě další ale to není asi třeba to jsou už jen výpisy z databáze. Potom ještě je tady sql tabulky tedy instalace tabulek do DB. http://www.phpkode.com/source/s/chilistats/chilistats/install.php |
||
Kajman_ Profil * |
#6 · Zasláno: 13. 4. 2012, 21:23:43
pito:
Zatím víme, že máte chybný typ - pro mazání se použije tedy porovnání textových řetězců. Proč ignorujete další důležité otázky? |
||
pito Profil |
#7 · Zasláno: 15. 4. 2012, 20:24:56 · Upravil/a: pito
Kajman:
Tu druhou otázku nevím co myslíte. a ta poslední otázka u $oldentries je nastaveno 7 dní viz. // Optional settings // $style = "dark"; // Counter Style "dark" or "light" $show = "totally"; // Counter shows "totally" or "last24h" visitors $size = "big"; // Size of the counter "small" or "big" $reload=3*60*60; // Reload lock in seconds (3 * 60 * 60 => 3 hours) $online=3*60; // online time in seconds (3 * 60 => 3 minutes) $oldentries=7; // delete Visitor infos after x days (7 => 7 days) // // End of settings // // connect to database $serverID = @mysql_connect($db_host, $db_user, $db_pass); if(!$serverID) {echo "The DB server is not reachable!"; exit;} $datenbank = @mysql_select_db($db_name, $serverID); if(!$datenbank) {echo "The database was not found!"; exit;} teď se dívám jestli to nedělá právě ten $reload ,protože to pasuje i ten čas ty 3hod. že se mi to z té databáze smaže. |
||
Kajman Profil |
#8 · Zasláno: 16. 4. 2012, 09:08:06
pito:
„Tu druhou otázku nevím co myslíte.“ Na jakou hodnotu nastavujete sloupce day u ručně vkládaných dat? „Předtím jsem používal google analytics a když jsem udělal tu statistiku tak jsem vložil ručně do databáze údaje z google analytics př. odkud lidi přišli, počet návštěv atd. ale jak to vložím tak se mi to za chvílí s DB smaže.“ |
||
pito Profil |
#9 · Zasláno: 16. 4. 2012, 12:13:37 · Upravil/a: pito
no ale u day tabulky se mi to nemaže,ale u Language a Referer
jinak v tabulce Language u sloupce day vložím to datum nějaké si vymyslím př. 2012.04.03 |
||
Kajman Profil |
#10 · Zasláno: 16. 4. 2012, 12:33:19
pito:
„u sloupce day vložím to datum nějaké si vymyslím př. 2012.04.03“ Pak se to smaže, protože je to starší než těch 7 dní. |
||
pito Profil |
#11 · Zasláno: 16. 4. 2012, 13:01:18
Kajman:
To je nějaké zajímavé, protože tam mám v tabulce už dlouho 2 záznamy které jsem nepřidával já,ale samo to vložilo do DB a pořád to tam je. |
||
Kajman Profil |
#12 · Zasláno: 16. 4. 2012, 14:08:31
A co je u nich ve sloupečku day?
|
||
pito Profil |
#13 · Zasláno: 16. 4. 2012, 15:26:46 · Upravil/a: pito
id day language view 21 2012.04.14 cs 9 13 2012.04.03 en 4 aha už to tam není to 13 2012.04.03 en 4 muselo se to teď smazat. Spíš si myslím že se mi to smazalo po 3 hod., protože jsem to u toho en přepsál datum z 2012.04.13 na 2012.04.03.
A to každé 3hod. kontroluje data či co a jestli tam je nějaký už strarší 7 dní tak ho smaže.hm to je ale nějaké blbé, protože to je statistika co jsem našel na netu. A ještě k tomu to je statistika odkud návštěvníci přišli tak proč by to mazalo data v databazi když se mněl započitávat přístup. Nechápu. Takže jinak bych mněl odstranit ten $oldentries a mnělo byto být na pořád ano? |
||
Kajman Profil |
#14 · Zasláno: 16. 4. 2012, 16:17:55
pito:
„to je ale nějaké blbé, protože to je statistika co jsem našel na netu“ Tak to jste si asi blbě vybral. „Takže jinak bych mněl odstranit ten $oldentries“ Odstraněním se to nezlepší (spíš byste musel nastavit proměnnou na rozumně dlouho dobu). Pokud to nechcete promazávat, tak smažte nebo zakomentujte ty delete příkazy [#3]. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0