Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
JaySee Profil |
#1 · Zasláno: 21. 5. 2012, 13:43:54
Dobrý den,
píšu script pro posílání zpráv a ty uchovávám v tabulce messages. id | id_sender | id_receiver | subject | message a pak mám tabulku s uživateli users id | nickname | a další... To co já potřebuji (a ne a ne na to přijít) je aby se při čtení zprávy zobrazilo jméno odesilatele i příjemce. Tedy vzít messages.id_sender a přiřadit mu users.nickname a zároven messages.id_receiver a přiřadit mu users.nickname a v tom samém selectu zároven zobrazit ostatní atributy zprávy. Takže výsledek dotazu by měl vrátit pole o jednom řádku s hodnotami (jmenoodesilatele, jmenoprijemnce, predmet, zprava). Prosím, poraďte mi. Zkoušel jsem většinu z toho, co jsem vygooglil, nebo co znám, ale ne a ne dosáhnout toho na jeden select. Děkuji. |
||
ShiraNai7 Profil |
#2 · Zasláno: 21. 5. 2012, 13:47:41
SELECT s.nickname jmenoodesilatele, r.nickname jmenoprijemce, m.subject predmet, m.message zprava FROM messages m JOIN users s ON(s.id=m.id_sender) JOIN users r ON(r.id=m.id_receiver) WHERE m.id = ? |
||
JaySee Profil |
#3 · Zasláno: 21. 5. 2012, 13:59:11
ShiraNai7:
Velice Vám děkuji, veřil jsem, že to nebude příliš kompikované. Script funguje přesně tak, jak jsem potřeboval. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0