Autor Zpráva
MyShare
Profil
Dobrý večer,
Prosím pomohli by ste mi s týmto?
mám databázukde sa vkladajú klienti a každý z nich ma tabuľku provizie potrebujem to aby pri každom vloženom klientovy pripočítala ta provízia k tým ostatným tak aby bol výsledok

napr.
Jank Hrásko 14 500€
Nový
Janko Mrkvička 13 500€

Provízii Celkom: Výsledok 28000€

prosím ako zobrať z DB naposledy pridaného klienta províziu a pripočítať ju k ostatným.ďakujem.
mimochodec
Profil
SELECT SUM(provize) FROM klienti
MyShare
Profil
mimochodec:
SELECT SUM(provize) FROM klienti
Nazdar díky za rýchlu odpoveď ale potrebujem to tak aby mi to vyhodilo celkovu sumu len za agenta ktorý ma napr. agent_id = 'CS05'

som skúšal:

function sumare_provision($calcul) {
  $calcul = mysql_query("SELECT SUM(provision) FROM januar WHERE `agent_id` = 'CS05'");
    
    echo $calcul;
}
toto mám v client.php
a do index.php som vložil
<span>Provizií Celkom:</span> <span class="bla"><?php echo sumare_provision($calcul); ?></span> 

a vyhodí mi to buď Resource id #8 alebo zo sumy dvoch klientov 15 785,40 a 2 478,90 vypočíta len 17 namiesto 18 264,30
mimochodec
Profil
MyShare:

Máš v tom několik chyb:
- mysql_query nevrací to, co si myslíš. Podívej se do dokumentace
- hodnota, kterou vrací funkce, se nevrací pomocí echo, ale pomocí return
- máš špatně navrženou databázi. Jak budeš dělat sumu za dobu, která přesahuje jeden měsíc? Udělej to do jedné tabulky

Samotný sql dotaz je syntakticky správně.
MyShare
Profil
Už som to vyriešil ďakujem.
Prikladám výsledok aj keď nie je profesionálny ale funguje

$data = "SELECT SUM(provision) AS sucet FROM januar WHERE `agent_id` = 'CS05'";
$res = mysql_fetch_assoc(mysql_query($data));

return $res['sucet'];

a index.php
<span>Provizií Celkom:</span> <span class="bla"><?php echo $res['sucet']; ?></span>
MyShare
Profil
Chcem sa ešte spýtať pri sčítavaní tej sumy sa mi nezapočítava desatinná čiarka napr. mám 178,70 tak mi spočíta len tých 178 bez tých ,70 prosím ako to mám poriešiť ďakujem vopred.
Alphard
Profil
Ukládáte vůbec tu desetinnou část, má sloupec v mysql správný datový typ?
V programování se pochopitelně používá desestinná tečka, jestli zadáváte čárku, musí se někde ve scriptu nahradit.
MyShare
Profil
Alphard:
Jasné vďaka som to teda hlupák máš pravdu dík ešte raz.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: