Autor Zpráva
Lubossevo
Profil
Jsem zacatecnik, umim HTML a CSS. Nyni bych ale na svych strankach potreboval splnit nasledujici zadani:

Na tomto odkaze: http://lories.parrotparadise.cz/lorimarket.html , je tabulka s inzerci. Tuhle inzerci musim kazdy den aktualizovat tak, ze tam pridam treba 5 novych inzeratu, pricemz se krome data vsechny udaje vicemene opakuji (nazvy druhu, pohlavi, zdroj, ...). Jde mi tedy o to, abych to nemusel pracne tukat v HTML kodu, coz mi zabere strasnyho casu, ale abych to jen nafrkal pres nejaky webovy rozhrani do tabulky a zobrazilo se mi to pak na webu. Kapacita tabulky na jedne strance je asi 30 radku, takze bych potreboval aby se starsi inzeraty automaticky presunovaly na dalsi stranky.

Uz jsem se trochu zorientoval v phpMyadmin, takze si umim zhruba vytvorit tu databazi. Vubec ale netusim jak ji pak prevest do HTML kodu tak, aby se mi ty udaje zobrazily v mnou naformatovane tabulce. Diky za rady.
shaggy
Profil
Lubossevo:
Môžeš:
1. použiť nejaký voľne dostupný (redakčný) systém, cez ktorý to budeš editovať,
2. naučiť sa php, prípadne si pozrieť nejaký starší seriál (kde by mohlo byť to, čo potrebuješ), tak či tak sa to budeš musieť naučiť,
3. nájsť si niekoho, kto to za teba urobí.
peta
Profil
Zkus zprovoznit priklad:
http://peter-mlich.wz.cz/web/mysql/pr/mysql_priklad.txt

Excel umi ukladat data v csv formatu. Csv format lze naimportovat pres phpmyadmin. Mno a pak uz ti staci jen data vypisovat.
Scripty na strankovani se tu daji najist take. Staci zajit do php a vyplnit do kolonky nazev tematu = strankovani, tak se vybali more odkazu
Stránkování chyba v podmínce
Stránkování v php - duplicitní první strana
Strankovani chyba
stránkování ve foru
Stránkování v php
Pokročilé stránkování
Lubossevo
Profil
Diky moc za rady. V pripade, ze bych tu inzerci chtel zprovoznit pres redakcni system, da se takto vytvorit pouze jedina stranka? myslel jsem, ze pres redakcni system vytvorim cely web, ja bych ale rad ten svuj zanechal v nynejsi podobe. Stranka s inzerci, ale muze mit design nezavisly na zbylem obsahu webu.
Lubossevo
Profil
Popripade by me zajimalo na kolik by me zhruba vyslo, kdybych si nechal takove zadani od nekoho zpracovat
martin1312
Profil
Lubossevo:
áno, je možné takto upravovať iba jednu stránku na webe.

Ohľadom ceny najlepšie urobíš, ak si založíš ponuku v príslušnej sekcií Práce a zakázky
Aby som bol konkrétnejší, pri dodaní presných požiadaviek by som si zato nevypýtal viac ako 15-20€ (moj osobný názor).
Amunak
Profil
Lubossevo:
Pokud jde o úpravu jediné stránky (tabulky) nejsnazší by bylo napsat si velmi jednoduchý skript který ti otevře soubor s tou tabulkou a umožní ti jí nějak snadno editovat. Napsat něco takového je pak pro zkušeného programátora otázkou pár minut.
peta
Profil
Lubossevo:
To zalezi na tom, jak presne budou pozadavky.
Pokud budes myslet jako programator, ktery ovlada html, css, js, php, myslq a ma predstavu, jak to vse muze zkombinovat a vytvoris presny navod s pozadavkem, pak je vysledek otazka par minut.
Pokud to ale bude vypadat tak, jak to v realite uz chodi, ze ti neco poslou, ty neco vytvoris a oni ti pak napisi, ze to chteji uplne jinak. A tohle se opakuje tyden, kazdy den, tak je to otazka tydne.
Chces, aby srankovani vypadalo tak a tak a chovalo se pri kliknuti tak a tak? Pripadne najdes php priklad nebo web ukazku, ze presne tohle chces, pak to zasadne usnadni praci a popisovani detailu.

"abych to nemusel pracne tukat v HTML"
Tato cast se da resit i javascriptem a pak si jen ten html kod zkopirovat. Zkus si tuknout vpravo na F507922. Samozrejme dalsi krok uz je php a oracle-sql.
http://webapp.fpf.slu.cz/abs_potvrzeni/abs_potv_ukonceni_sql.php
Ten priklad, co jsem ti poslal minule, tam ma ale vse, co potrebujes, krom strankovani.
Amunak
Profil
peta:
zrovna na tohle ti stačí html a základy php. Na tu stránku bych tabulku (tabulka.php) vkládal pomocí include a pak jen administrativní formulář který přes file_get_contents načte soubor tabulka.php, ty ho tam upravíš, pak vyplníš ještě heslo aby ti to nemohl měnit každý a přes file_put_contents to zase uložíš (pokud je heslo správné).

Ano, šlo by to složitě, přes databázi, přidávat řádky tabulky "pěkně" přes zvláštní pole, ale... Proč? Když Lubossevo ovládá HTML, bude pro něj asi rychlejší jeden řádek pětkrát nakopírovat a upravit, než to vyplňovat po kolonkách (které by mu prvně někdo musel naprogramovat).
Lubossevo
Profil
Diky vsem za rady. Domluvil jsem se s jednim zdejsim programatorem, ze mi to za rozumnou cenu udela, takze uz je to vyresene :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: