Autor Zpráva
DarkKnight
Profil
Zdravím,

potřebuji jednu radu... Chystám vytvořit web, do kterého se budou moc zaregistrovat návštěvníci, a potřebuji udělovat práva. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo neznáte kód, ve kterém by bylo, že pokud je v tabulce oprávnění napsáno návštěvník zobrazí mu to text, který později zadám. Nebo je tam napsáno admin, tak zobrazí zase nějaký jiný text atd...

Snad jsem to napsal dostatečně srozumitelně...

Díky
abc
Profil
DarkKnight:
Osobně bych to viděl na 2 tabulky:
1) uzivatele:
id|level|jmeno|...
2) opravneni:
level|nazev|...
Kajman
Profil
DarkKnight:

MySQL samo o sobě není určené pro zobrazování stránek po přihlašování. Jen slouží k uchovávání dat. Web včetně přihlašování a kontroly práv si naprogramujte v nějakém vhodném jazyce. Např. v php.
DarkKnight
Profil
Já už tam mám registraci, ukládá se mi to do tabulky user (id, nick, heslo). Přidal bych tam ještě tabulku oprávnění nebo level, následně by to přesměrovalo na určitou stránku a rád bych udělal v souboru
level=navštěvník
.....
level=admin
......

(Tohle je určitě blbost)

Každému se takhle zobrazí něco jiného...


popravdě chci udělat něco jako fórum...
abc
Profil
DarkKnight:
Však ano. Udělej si další tabulku oprávnění/level, k uživatelům přidej sloupec level.
V tabulce oprávnění si vytvoř oprávnění např.:
level|nazev
1|admin
2|moderator
3|user

Level uživatele si ulož při přihlášení do session.
Na stránce potom budeš mít obsah dělený takto:
if ($_SESSION['level'] == 1){
//obsah pro admina
}
if ($_SESSION['level'] == 2){
//obsah pro moderatora
}
DarkKnight
Profil
Bohužel to nefunguje...
abc
Profil
DarkKnight:
To ti asi bohužel nikdo neporadí, když nepopíšeš, co nefunguje..
DarkKnight
Profil
hlásí mi to chybu...
Kajman
Profil
DarkKnight:
hlásí mi to chybu...

Tak se podle jejího textu zařiďte a opravte si ji.
DarkKnight
Profil
Tohle se mi zobrazilo:

if ($_SESSION['level'] == 1){ //obsah pro admina } if ($_SESSION['level'] == 2){ //obsah pro moderatora }
abc
Profil
DarkKnight:
Aha, takže naprostý začátečník. Nu, nasměruji tě k samostudiu.. Celé to za tebe psát nebudu, od toho tu jsou případně Práce a zakázky
Učebnice PHP
Apod.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: