Autor Zpráva
hondziiikh
Profil
ahoj, řeším záludnosti
1. s sql dotazy, dá se nějak (v php) zjistit, kolikrát se php dotázalo databáze?
2. když mám např. jednou krát na stránce: $selTab = MySQL_Query("SELECT * FROM....)
a potom treba 10x na stránce: while(...$selTab)...
tak dotaz zní, zeptá se jednou v tom query, nebo 10 tím whilem?

Díky moc za info
panther
Profil
hondziiikh:
zeptá se jednou v tom query, nebo 10 tím whilem?
tolikrat, kolikrat while projdes. Coz je z principu spatne, SQL dotazy na databazi nemaji v cyklu co delat, vykonove to bude mizerne.
hondziiikh
Profil
jinak $vypis = mysql_fetch_array(selTab );
Jan Tvrdík
Profil
hondziiikh:
Zeptá se tolikrát, kolikrát voláš funkci mysql_query. Tedy následující kód položí pouze jeden dotaz na databázi:

$result = mysql_query(...); // tady se položí dotaz 
while ($row = mysql_fetch_array($result)) { // tady už se databáze znovu neptá
    ...
}
hondziiikh
Profil
Tak teď to moc nechápu :) každý píšete něco jiného :-) a co to spočítání, dá se nějak?
Someone
Profil
Hádám, že tě panther špatně pochopil. Pravdu má Jan Tvrdík, na DB padne jen jeden dotaz a to $selTab = MySQL_Query("SELECT * FROM....) , zbytek je jen výpis dat.
Kajman
Profil
hondziiikh:

Pro počítání počtu dotazů si můžete jednoduše udělat svoji funkci, kterou budete vždy volat místo mysql_query. Ta bude zvyšovat proměnnou s počtem volání a zavolá i samotnou mysql_query.

Kromě počítání si pak můžete měřit při ladění i čas potřebný na jejich vykonání. Případně můžete použít nějakou knihovnu, která to umí.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0