Autor Zpráva
pedro-7
Profil
Dobry zas mam problem so syntaxou, spravil som si web ktory som nasledne dal na ftp server na endoru, na localhoste mi ide vsetko zobrazit vsetky znaky bez chyby ako dam exportovat udaje a potom importovat do phpmyadmin tak sa mi este zobrazi vsetko normalne v databazi ako myslim pismo v phpmyadmin ale ked uz prepojim php s mysql na domene tak mi uz nejde text, ten text ktory je v databazi mi zobrazi zlu syntax a text ktory je napisany rucne v stranke mi ide.. neviete mi poradid? skusal som uz hadam vsetko. A mam aj v head napisanu utf-8 vsetko mam v utf-8.

Moderátor Davex: Titulek „syntaxe na endora“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Davex
Profil
Na HTML kódu nezáleží (pokud máš správně <meta charset="utf-8">), přesouvám do databází a doporučuji vyzkoušet radu z databázového FAQ.
pedro-7
Profil
to takze takto to som prerobil a nic.
 $vysledok=mysql_query("SELECT uzivatelia.login, filmy.nazov, filmy.obrazok, filmy.rubrika, filmy.datum, filmy.popis, filmy.herci, filmy.jazyk,filmy.id_autora
FROM uzivatelia, filmy
WHERE uzivatelia.id_autora = filmy.id_uzivatel
ORDER BY filmy.id_autora DESC 
LIMIT 6");mysql_set_charset("utf-8"); 
Davex
Profil
Příkaz pro nastavení kódování musíš přesunout těsně za připojení k databázi (mysql_connect()).
pedro-7
Profil
Stale nic :/ ja uz neviem co mam spravit
  $pripojenie=mysql_connect("sql.endora.cz:3313","","");
  mysql_set_charset("utf-8");
   
   $databaza=mysql_select_db("databasa");



uz to ide dal som mysql_query("set names utf8"); Vdaka Davex :)
Davex
Profil
pedro-7:
Asi špatně opisuješ. Kódování má být bez pomlčky mysql_set_charset("utf8").

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: