Autor Zpráva
peteo
Profil
Dobrý deň, večer, ráno,

riešim taký problémik.

pomocou skriptu (dole) mám stránkovanie, všetko je ok, super.
V podstate prepracovávam stránky a striktne sa snažím dodržať všetky odkazy tak, ako boli pôvodne, ale to odbočujem.
O čo mi ide:
keď sa pozriete na http://co-to-je.sk/book.php?book=w&pag=1, tak po nabehnutí myšou na číslo stránky sa Vám v bubline ukáže, od akého hesla po aké heslo je obsah dotyčnej stránky (lepšie raz vidieť, ako dva razy čítať) - a to by som potreboval urobiť aj na tomto stránkovaní, ale nie a nie na to prísť, neviem, ako načítať záznam o 100 vyšší a potom sa zasa vrátiť späť.
Keď sme pri tých bublinách: dá sa nejako zariadiť, aby vyskočili hneď bez preluky?

Ďakujem za pomoc.

define ("ROWS", 100);
include ("cotoje_conect.php");
if (!isset($_GET["kolko"]))
  {
    $vyber=mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM meno WHERE book ='".$book."'");
    $row=mysql_fetch_array($vyber);
    $kolko=$row[0];
  }
else {$kolko=$_GET["kolko"];}
if (!isset($_GET["od"])) $od=1; else $od=$_GET["od"];
$vyber=mysql_query("select * from meno WHERE book ='".$book."'"." limit ".($od-1).", ".ROWS);
echo "Počet nájdených záznamov: ".$kolko."<br>";
$pismeniek=floor($kolko/100)+1;
for ($i=1;$i<=$pismeniek;$i++){
//$bubla=bubl['meno'];  
//$bublb=$fcontents[($i-1)*100+99];$bublb=explode("</span>",$bublb);
//$bublina=$bubla." - ".$bublb;
   $od= $i*100-99;
   echo "<a href='book.php?book=".$book."&pag=".$i."&kolko=".$kolko."&od=".$od."' title='".$bublina."'>";
   if ($i==$pag){echo "<big><big><big>";}
   echo "[".$i."]";
   if ($i==$pag){echo "</big></big></big>";}
   echo "</a> ";
}
while ($row = mysql_fetch_array($vyber)) {
   $text="<hr><span>".$row['meno']."</span>".$row['obsah'];
   include ("pict.php");//obrazky
   echo "<div class='zoscri'><h1><span>".$text."</div>";  
}
tiso
Profil
Pridaj do tabuľky stĺpec s counterom, kde budeš mať postupne sa zvyšujúce číslo podľa tvojho poradia, a potom vieš vybrať tie hraničné riadky jedným dotazom cez modulo (funkcia MOD()). Pri pridávaní/mazaní/zmene názvu budeš musieť tento stĺpec aktualizovať. Rýchlejší výber hraničných riadkov dosiahneš ak pridáš stĺpce dva - jeden pre counter a druhý kde označíš vybrané riadky a vyberať budeš podľa tohto druhého.
peteo
Profil
tiso:
díky, vyriešené.

úplne mimochodom - je nejaké pieskovisko, kde si to všetko môžem vyskúšať?
Doma na apache mi to beží ok.
Technický dotaz:
dúfam, že na serveri je to tiež organizované podobne ako v apachi, že databáza je oddelená od obslužných skriptov (tých mojich, mám na mysli, ktoré lepia výslednú stránku).

V podstate to je hotovo, až na vyhľadávanie, nad to si musím sadnúť poriadne, lebo je tam kopec podmienok a podľa toho to bude treba rozobrať.
Však práve kvôli tomu vyhľadávaniu to celé prekopávam na databázu.
tiso
Profil
Pieskovisko pre PHP je napríklad tu: http://3v4l.org/, ale o fungujúcom s databázou neviem. Skús nejaký free server, prípadne si ho vytvor na svojej stránke ako subdoménu, ideálne i s vlastnou databázou (rozdielnou od hlavnej).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: