Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
peteo Profil |
#1 · Zasláno: 7. 2. 2013, 16:08:56
Dobrý deň, večer, ráno,
riešim taký problémik. pomocou skriptu (dole) mám stránkovanie, všetko je ok, super. V podstate prepracovávam stránky a striktne sa snažím dodržať všetky odkazy tak, ako boli pôvodne, ale to odbočujem. O čo mi ide: keď sa pozriete na http://co-to-je.sk/book.php?book=w&pag=1, tak po nabehnutí myšou na číslo stránky sa Vám v bubline ukáže, od akého hesla po aké heslo je obsah dotyčnej stránky (lepšie raz vidieť, ako dva razy čítať) - a to by som potreboval urobiť aj na tomto stránkovaní, ale nie a nie na to prísť, neviem, ako načítať záznam o 100 vyšší a potom sa zasa vrátiť späť. Keď sme pri tých bublinách: dá sa nejako zariadiť, aby vyskočili hneď bez preluky? Ďakujem za pomoc. define ("ROWS", 100); include ("cotoje_conect.php"); if (!isset($_GET["kolko"])) { $vyber=mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM meno WHERE book ='".$book."'"); $row=mysql_fetch_array($vyber); $kolko=$row[0]; } else {$kolko=$_GET["kolko"];} if (!isset($_GET["od"])) $od=1; else $od=$_GET["od"]; $vyber=mysql_query("select * from meno WHERE book ='".$book."'"." limit ".($od-1).", ".ROWS); echo "Počet nájdených záznamov: ".$kolko."<br>"; $pismeniek=floor($kolko/100)+1; for ($i=1;$i<=$pismeniek;$i++){ //$bubla=bubl['meno']; //$bublb=$fcontents[($i-1)*100+99];$bublb=explode("</span>",$bublb); //$bublina=$bubla." - ".$bublb; $od= $i*100-99; echo "<a href='book.php?book=".$book."&pag=".$i."&kolko=".$kolko."&od=".$od."' title='".$bublina."'>"; if ($i==$pag){echo "<big><big><big>";} echo "[".$i."]"; if ($i==$pag){echo "</big></big></big>";} echo "</a> "; } while ($row = mysql_fetch_array($vyber)) { $text="<hr><span>".$row['meno']."</span>".$row['obsah']; include ("pict.php");//obrazky echo "<div class='zoscri'><h1><span>".$text."</div>"; } |
||
tiso Profil |
#2 · Zasláno: 7. 2. 2013, 17:06:57
Pridaj do tabuľky stĺpec s counterom, kde budeš mať postupne sa zvyšujúce číslo podľa tvojho poradia, a potom vieš vybrať tie hraničné riadky jedným dotazom cez modulo (funkcia
MOD() ). Pri pridávaní/mazaní/zmene názvu budeš musieť tento stĺpec aktualizovať. Rýchlejší výber hraničných riadkov dosiahneš ak pridáš stĺpce dva - jeden pre counter a druhý kde označíš vybrané riadky a vyberať budeš podľa tohto druhého.
|
||
peteo Profil |
#3 · Zasláno: 7. 2. 2013, 18:56:27
tiso:
díky, vyriešené. úplne mimochodom - je nejaké pieskovisko, kde si to všetko môžem vyskúšať? Doma na apache mi to beží ok. Technický dotaz: dúfam, že na serveri je to tiež organizované podobne ako v apachi, že databáza je oddelená od obslužných skriptov (tých mojich, mám na mysli, ktoré lepia výslednú stránku). V podstate to je hotovo, až na vyhľadávanie, nad to si musím sadnúť poriadne, lebo je tam kopec podmienok a podľa toho to bude treba rozobrať. Však práve kvôli tomu vyhľadávaniu to celé prekopávam na databázu. |
||
tiso Profil |
#4 · Zasláno: 7. 2. 2013, 22:45:13
Pieskovisko pre PHP je napríklad tu: http://3v4l.org/, ale o fungujúcom s databázou neviem. Skús nejaký free server, prípadne si ho vytvor na svojej stránke ako subdoménu, ideálne i s vlastnou databázou (rozdielnou od hlavnej).
|
||
Časová prodleva: 12 let
|
0