Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Mik Profil * |
Dobrý den, potřeboval bych poradit s propojením tabulek. mám takovouhle databázi:
firmy IDfirmy | Nazev | Adresa --------------------------------- 1 Firma1 Praha 2 Firma2 Brno pobocky IDpobocky | IDfirmy | Adresa ------------------------------------ 1 1 Praha 4 2 1 Praha 8 3 2 Brno zamestnanci IDzamestnanec | IDpobocky | Jmeno | Prijmeni 1 1 Karel Novak 2 1 Jirka Novy 3 3 Jana Hezka A tedka bych chtěl udělat výpis všech poboček se počtem jejich zaměstnanců určité firmy: Pobočky firmy Firma1 Adresa | Počet zaměstnanců Praha 4 2 Praha 8 0 Zkoušel jsem toto: SELECT IDpobocky, Adresa, COUNT(IDzamestnanec) FROM pobocky JOIN zamestnanci USING(IDpobocky) WHERE IDfirmy = 1 Sakra, ty tabulky se mi trochu smrskly, no snad se v tom vyznáte, za to se omlouvám, mohlo mě napadnout že se mezery odstraní :) Moderátor Kajman: Vkládej prosím kódy mezi značky [>pre] a [>/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
Joker Profil |
Aby fungoval ten count, bude potřeba to seskupit pomocí GROUP BY
SELECT p.IDpobocky, p.Adresa, COUNT(z.IDzamestnanec) FROM pobocky p JOIN zamestnanci z ON p.IDpobocky = z.IDpobocky WHERE p.IDfirmy = 1 GROUP BY z.IDzamestnanec Jinak by to podle mě mělo fungovat. |
||
Mik Profil * |
#3 · Zasláno: 16. 4. 2013, 16:20:04
díky za radu, ale ted jsem se zasekl na takové blbosti, dneska mi to nějak nemyslí: `pobocky p` mi nefunguje...
|
||
Kajman Profil |
V group by má být něco jiného
SELECT p.idpobocky, p.adresa, Count(DISTINCT idzamestnanec) AS pocet FROM pobocky AS p LEFT JOIN zamestnanci USING(idpobocky) WHERE idfirmy = 1 GROUP BY p.idpobocky, p.adresa |
||
juriad Profil |
#5 · Zasláno: 16. 4. 2013, 16:27:24
pokud tam mermomocí chceš cpát zpětné apostrofy (které slouží jen pro escapování "divných" názvů sloupců a tabulek a při jejich rozumném pojmenování nejsou třeba), tak věz, že název tabulky je
`pobocky` a p je jen její alias, abys nemusel psát pořád pobocky celým slovem.
úplně nejsprávněji by bylo: `pobocky` AS p AS je také nepovinné
|
||
Mik Profil * |
#6 · Zasláno: 16. 4. 2013, 16:30:34 · Upravil/a: Mik
Pořád mi to hlásí Unknown column 'p.IDpobocky'
mám tam FROM `cars_pobocky` AS p Už to funguje, díky moc |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0