Autor Zpráva
Priapos
Profil
Ahoj všichni.
Trochu se zlobím s naplněním vytvořené tabulky základními daty a prosím o radu.
Kód:
$vysl_nacti_chyby = mysql_query("SELECT * FROM chybove_zpravy");
while($v_nacti_chyby=mysql_fetch_assoc($vysl_nacti_chyby)) {
    $sql_nastav_chyby .= "INSERT INTO ".$_POST["user"]."_chyby VALUES('','".$v_nacti_chyby["text_chybove_zpravy"]."','".$v_nacti_chyby["nazev_chybove_zpravy"]."','".$v_nacti_chyby["akce_chybove_zpravy"]."'); ";
}
.........
if(mysql_query($sql_nastav_chyby)) {
.....
Pokus o vložení dat skončí:
1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'INSERT INTO vasek_chyby VALUES('','Delivery failed','Nepodařilo se doručit ema' at line 1
Takhle vypadá vygenerovaný příkaz:
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'unable to look up host', 'Nelze vyhledat hostitele','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'Delivery failed', 'Nepodařilo se doručit email','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE', 'Neodesílejte znovu zprávu','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'No such user here', 'Email neexistuje','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'unknown or illegal alias', 'Neznámá nebo nepovolená adresa','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 't in my list of allowed', 'Doména není v seznamu povolených','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'no mailbox here by that name', 'Email neexistuje','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'Address rejected', 'Odmítnuto doručení','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'The e-mail address you entered couldn', 'Email neexistuje','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'full mailbox', 'Nelze doručit, plná schránka','2');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'Over quota', 'Překročení kvóty','2');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'User unknown', 'Email neexistuje','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'The email account that you tried to reach is disabled', 'Email je zakázán','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'Access denied', 'Odmítnuto doručení zprávy','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'mailbox unavailable', 'Schránka je nedostupná','2');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'Re:', 'Odpověď','1');
INSERT INTO vasek_chyby VALUES('', 'Unable to deliver message to the following recipients', 'Nelze doručit zprávu příjemci','1');
což je podle mě syntakticky v pořádku. Když to zkopíruju do phpmyadmina tak se data vloží.
Zkoušel jsem i variantu:
INSERT INTO `vasek_chyby` (`id_vasek_chyby`, `text_vasek_chyby`, `nazev_vasek_chyby`, `akce_vasek_chyby`) VALUES
('', 'unable to look up host', 'Nelze vyhledat hostitele','1'),
('', 'Delivery failed', 'Nepodařilo se doručit email','1'),
......
dopadlo to stejně.
Co tam mám blbě?
Díky
tiso
Profil
mysql_query() sends a unique query (multiple queries are not supported)
Priapos
Profil
Sakra tohle mi vypadlo.
Díky
preca1
Profil
Priapos:
INSERT ale umí vkládat více hodnot naráz.
INSERT INTO tbl_name (a,b,c) VALUES(1,2,3),(4,5,6),(7,8,9);
Tori
Profil
Zkoušel jsem i variantu:
4INSERT INTO `vasek_chyby` (`id_vasek_chyby`, `text_vasek_chyby`, `nazev_vasek_chyby`, `akce_vasek_chyby`) VALUES
('', 'unable to look up host', 'Nelze vyhledat hostitele','1'),
('', 'Delivery failed', 'Nepodařilo se doručit email','1'),
......
dopadlo to stejně.

Za poslední sadou vkládaných hodnot nesmí být už čárka, možná byla chyba v tom (když to generujete).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0