Autor Zpráva
vhite-lion
Profil *
krásný den nebo noc.
registracni formular mi nezapiše nic do DB :

?php
  include "./header.php";
  if(isset($_POST["tlacitko"])){
    $nick = $_POST["nick"];
    $heslo = $_POST["heslo"];
    $heslo_kontrola = strlen($heslo);
    $potvrd_heslo = $_POST["potvrd_heslo"];
    $email = $_POST["email"];
    if($heslo == $potvrd_heslo){
      if($nick AND $email){
        if($heslo_kontrola >= "6"){
          $heslo = md5(md5($heslo));
          $zapis = mysql_query("INSERT INTO uzivatele2 SET nick='$nick', 

heslo='$heslo', email='$email', opravneni='1' ;");
          echo "Registrace proběhla v pořádku.";  
        } else {
        echo "Heslo musí mít minimálně 6 znaků.";
      } }
      else {
        echo "Nezadal jsi nick nebo email.";
      }
    } else {
      echo "Hesla nejsou shodná!";
    }
  }ini_set("display_errors", 1);
?

-------------------------------------------------------------------
a tohle je tabulka :

<p>
  <form action="<?php $PHP_SELF; ?>" method="POST">
    <table>
      <tr><td>Nick: </td><td><input type="text" name="nick" /></td></tr>
      <tr><td>Heslo: </td><td><input type="password" name="heslo" 

/></td></tr>
      <tr><td>Potvrď Heslo: </td><td><input type="password" 

name="potvrd_heslo" /></td></tr>
      <tr><td>E-mail: </td><td><input type="text" name="email" /></td></tr>
      <tr><td><input type="submit" name="tlacitko" value="Registrovat" 

/></td></tr>
      </table>
  </form>  
  </p>

---------------------------------------------------------------
a timhle spouscim connect :

?php
error_reporting(E_ALL);

define('DBHOST', 'mysql.webzdarma.cz:3306');          # databazovy server
define('DBNAME', 'orseto');              # jmeno databaze
define('DBUSER', 'jmeno');               # uzivatelske jmeno
define('DBPASS', 'heslo');                   # heslo k databazi

@mysql_connect(DBHOST, DBUSER, DBPASS) or die (mysql_error());
@mysql_select_db(DBNAME) or die (mysql_error());
mysql_query("SET NAMES utf8_czech_ci");

@session_start(); # osetreni casoprostorovych anomalii :-)
?

už se s tim delam 3 dny a netuším co dál
Tori
Profil
To, že místo <?php a ?> máte jen ?php a ?, je překlep jen tady nebo i u vás?
Připojení k DB je nastavované v header.php, ano? Chybí vám escapování ukládaných dat, takže pokud jméno nebo heslo obsahuje např. apostrof, SQL dotaz selže (viz mysql_real_escape_string).
vhite-lion
Profil *
<?php a ?> , je překlep jen tady . pripojeni k DB je v config.php kterej je includovanej do header.php společně s kontrolou prihlašení a ruznyma vypisama . prozatim zkouším uložit jen reg typu : vhitelion jako nick ; vhitelion jako heslo a samozrejmě mail vhitelion@seznam.cz
abc
Profil
ten dotaz je úplně blbě:
$zapis = mysql_query("INSERT INTO uzivatele2 (name, heslo, email, opravneni) VALUES ('$nick', '$heslo', '$email', 1)";
a stačí 1x MD5...
  $heslo = md5($heslo);
vhite-lion
Profil *
Parse error: syntax error, unexpected ';' in /3w/wz.cz/v/vhite-lion/registrace.php on line 13


<?php
  include "./header.php";
  if(isset($_POST["tlacitko"])){
    $nick = $_POST["nick"];
    $heslo = $_POST["heslo"];
    $heslo_kontrola = strlen($heslo);
    $potvrd_heslo = $_POST["potvrd_heslo"];
    $email = $_POST["email"];
    if($heslo == $potvrd_heslo){
      if($nick AND $email){
        if($heslo_kontrola >= "6"){
          $heslo = md5($heslo);
          $zapis = mysql_query("INSERT INTO uzivatele2 (name, heslo, email, opravneni) VALUES ('$nick', '$heslo', '$email', 1)";
          echo "Registrace proběhla v pořádku.";  
        } else {
        echo "Heslo musí mít minimálně 6 znaků.";
      } }
      else {
        echo "Nezadal jsi nick nebo email.";
      }
    } else {
      echo "Hesla nejsou shodná!";
    }
  }ini_set("display_errors", 1);
?>
abc
Profil
Ukaž jak to vypadá teď


Jasně, já tam zapoměl jednu závorku:
$zapis = mysql_query("INSERT INTO uzivatele2 (name, heslo, email, opravneni) VALUES ('$nick', '$heslo', '$email', 1)");
vhite-lion
Profil *
registrace proobehla v poradku podle hlasky ale v DB stejne nejsem zapsany . :-(
abc
Profil
DB stejne nejsem zapsany
A to kontroluješ jak? Např. v phpMyAdminu?
Nějakým SELECT * FROM uzivatele2?
vhite-lion
Profil *
primo v mysql v phpadminu na webzdarma kouknu na tabulky
abc
Profil
echo "Registrace proběhla v pořádku.";
nahraď
if ($zapis) {
echo "Registrace proběhla v pořádku.";  
} else {
echo mysql_error();
}
  



na webzdarma
Takže všechno, co tu zkopíruješ, tak nejprve nahraješ na webzdarma??
Dop. vyvíjet na localhostu... Viz. návod na instalaci webserveru na localhostu: Základní kurz III. – Stručný návod na instalaci webserveru
jenikkozak
Profil
abc:
Zápis INSERT INTO tabulka SET sloupec=hodnota by měl být ekvivalentní zápisu INSERT INTO tabulka (sloupec) VALUE (hodnota).

Sloupec nick jste přejmenovali na name.
abc
Profil
Zápis INSERT INTO tabulka SET sloupec=hodnota by měl být ekvivalentní zápisu INSERT INTO tabulka (sloupec) VALUE (hodnota).
Nj, fakt to funugje, díky :-)

Sloupec nick jste přejmenovali na name.
V tom případě byl v původním dotazu asi navíc jen ten středník na konci :-)
vhite-lion
Profil *
Parse error: syntax error, unexpected $end in /3w/wz.cz/v/vhite-lion/registrace.php on line 59


  <script>
    var refreshId = setInterval(function()
    {

podle radku vadi ten var
jenikkozak
Profil
Nejspíš ti před řádkem 59 chybí jedna nebo více uzavíracích složených závorek.
vhite-lion
Profil *
dekuju za váš čas a snahu ale objevujou se mi další a další chyby a prestává pracovat mozek .

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: