Autor Zpráva
staco
Profil
Dobry den!Chcem sa opytat ako mam vykonat zmenu obrazku v databaze ,ked uz bol nahrany na server a uklada sa mi na priecinok na disku,v DB
mam iba ID a ine polozky
Upload mi funguje bez problemov aj ine dotazy z DB,ale neviem ako mam urobit zmenu obrazku pre danu polozku v databaze!
Dakujem za kazdu pomoc

tu je moj kod
$dir ='C:/xampp1/htdocs/xampp/web/image'; //cesta k suboru

//ziskanie info o obrazku
   $image_caption = (isset($_POST['image_caption'])) ? trim($_POST['image_caption']) : '';
   $image_username = $_POST['username'];
    $image_date =date('Y-m-d H:i:s');
   
    list($width, $height, $type, $attr) =
        getimagesize($_FILES['uploadfile']['tmp_name']);

//ulozenie do db a disk

  $dotaz = 'INSERT INTO images
        (image_caption, image_date)
    VALUES
        ("' . $image_caption . '",  "' . $image_date .
        '")';
     $vysledok = mysql_query($dotaz, $db) or die (mysql_error($db));
     $last_id = mysql_insert_id($db);
     
     $image_id = $last_id;
      
      imagejpeg($image, $dir . '/' . $image_id . '.jpg');
    // ulozenie image do cieloveho umiestnenia
    
    imagedestroy($image);
Tori
Profil
Záznamy v DB se updatují příkazem UPDATE podle ID, které si pošlete z formuláře. Anebo chcete nahrát pod stejným ID jiný obrázek? Nepíšete, co přesně chcete měnit.
staco
Profil
Tori:
UPDATE poznam ,ID obrazku sa mi aut.generuje - co je asi jasne ,a je mi jedno ako updatujem ID ale ak nebude rovnake ako stare ID
stary obrazok sa mi nevymaze ,cim sa mi zaplna disk,radsej by som bol ak by som vymazal stary image a potom vlozil novy,ale vobec netusim ako sa to robi ,z DB viem ako sa maze ale ako z disku to netusim
Tori
Profil
unlink
staco
Profil
Tori:
diky za odkaz skusim nieco vytvorit

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: