Autor Zpráva
Pepino
Profil *
Hledal jsem to dlouho ale nepovedlo jse mi přijít na nic co by splnilo mé očekávání,

Mam 2 tabulky
1 tabulka

id name title parent_id

tady je 25 zaznamu

2 tabulka

id name parent_id podkategorie .... atd
tady mám 12 záznamy

a potrebuju spojit name parent_id a id


ale nedří se mi to potřebuju aby se správně proved tento kod

 $arrayCategories[$row['id']] = array("parent_id" => $row['parent_id'], "name" =>                       
 $row['name']);


Celý kod

 $qry="SELECT * FROM treeview_items join zbozi ON name=name AND parent_id=parent_id;";
 $result=mysql_query($qry);


 $arrayCategories = array();
$pomoc=0;
 while($row = mysql_fetch_assoc($result)){ 
 $arrayCategories[$row['id']] = array("parent_id" => $row['parent_id'], "name" =>                       
 $row['name']);

děkuji za odpověd
Tori
Profil
Vybíráte všechny sloupce z obou tabulek. Minimálně tři z nich mají shodný název, takže se navzájem přepíšou a ve výsledku dostanete pouze sloupce z tabulky zbozi. Použijte aliasy:
SELECT t.id AS tree_id, z.id AS zbozi_id -- aliasy sloupců
FROM treeview_items t
JOIN zbozi z -- aliasy tabulek
...
V obou případech je syntax identifikátor AS alias, přičemž klíč. slovo "AS" je ve většině případů nepovinné. Aliasy tabulek zjednodušují zápis výběru sloupců, abyste nemusel psát dlouhé treeview_items.id_parent.
Pepino
Profil *
Tori:
Prosím apsal bys mi jak to má bejt celé todle je na mě moc složité ještě jsem se stím nesetkal.

SELECT t.id AS tree_id, z.id AS zbozi_id -- aliasy sloupců
FROM treeview_items t
JOIN zbozi z -- aliasy tabulek

Takle to nefunguje neni problem stim id? pac v jedny tabulce mi konci na id napr 20 a v druhy zas zacina od 1?

Asi jsem blbej prosím o pomoc.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0