Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pepino Profil * |
#1 · Zasláno: 31. 1. 2014, 01:42:12
Hledal jsem to dlouho ale nepovedlo jse mi přijít na nic co by splnilo mé očekávání,
Mam 2 tabulky 1 tabulka id name title parent_id tady je 25 zaznamu 2 tabulka id name parent_id podkategorie .... atd tady mám 12 záznamy a potrebuju spojit name parent_id a id ale nedří se mi to potřebuju aby se správně proved tento kod $arrayCategories[$row['id']] = array("parent_id" => $row['parent_id'], "name" => $row['name']); Celý kod $qry="SELECT * FROM treeview_items join zbozi ON name=name AND parent_id=parent_id;"; $result=mysql_query($qry); $arrayCategories = array(); $pomoc=0; while($row = mysql_fetch_assoc($result)){ $arrayCategories[$row['id']] = array("parent_id" => $row['parent_id'], "name" => $row['name']); děkuji za odpověd |
||
Tori Profil |
#2 · Zasláno: 31. 1. 2014, 03:40:29
Vybíráte všechny sloupce z obou tabulek. Minimálně tři z nich mají shodný název, takže se navzájem přepíšou a ve výsledku dostanete pouze sloupce z tabulky zbozi. Použijte aliasy:
SELECT t.id AS tree_id, z.id AS zbozi_id -- aliasy sloupců FROM treeview_items t JOIN zbozi z -- aliasy tabulek ... identifikátor AS alias , přičemž klíč. slovo "AS" je ve většině případů nepovinné. Aliasy tabulek zjednodušují zápis výběru sloupců, abyste nemusel psát dlouhé treeview_items.id_parent .
|
||
Pepino Profil * |
#3 · Zasláno: 31. 1. 2014, 08:21:07
Tori:
Prosím apsal bys mi jak to má bejt celé todle je na mě moc složité ještě jsem se stím nesetkal. SELECT t.id AS tree_id, z.id AS zbozi_id -- aliasy sloupců FROM treeview_items t JOIN zbozi z -- aliasy tabulek Takle to nefunguje neni problem stim id? pac v jedny tabulce mi konci na id napr 20 a v druhy zas zacina od 1? Asi jsem blbej prosím o pomoc. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0