Autor Zpráva
pan.kolouch
Profil *
Chtěl bych se zeptat, co je lepší ? Ukládat články přímo do databáze, nebo do databáze uložit jen odkaz na článek ? Myslím z hlediska rychlosti a spravování. Pokud je lepší ukládání zvlášť, jaké názvy souborů pro články používáte, ať je to co nejpřehlednější ?
kaifman
Profil
urcite databaze...hlavne kvuli vyhledavani a lepsi(jednodusi a rychlejsi) praci s clankama
Havel-st
Profil *
Určitě databáze - nabízí mnohem víc možností, uložím si do sloupců nadpis autora datum ... a můžu řadit, vybírat s podmínkou, prohledávat a pod.
Je bezpečnější pro data, např. při současném přístupu více editorů (lidí).
To jsou jen základní výhody, časem oceníš další .
pan.kolouch
Profil *
Nic proti tomu nenamítám, jen když si představím třeba článek na 5xA4 (jen příklad) a ješte bude s html formátováním, není to moc dat pro jednu kolonku v tabulce ?? Nezpomalí se tím naopak databáze, když takových článků bude hodně ?

A jak to udělat, když budu chtít mít v článku obrázky ? Nechat je vně databáze a mít jen v článku odkazy na ně ?? nebo Udělat ještě jednu tabulku, na kterou budu nějak odkazovat z tabulky článků (to ještě nevím jak) ?? A co soubory ?? Sem tam budu chtít nahrát k článku nějaký zip, nebo pdf, třeba i více ? Jak pak na to ?

Děkuji všem ..
Hugo
Profil
pan.kolouch

Hodně redakčních systémů funguje tak, že html kód je v db a obrázky, soubory atd. jsou uloženy na disku. je to imho nejlepší řešení.
Havel-st
Profil *
Na délce textu nezáleží, pro něj databáze vznikly, obrázky sice jdou uložit také, ale doporučil bych uložit jen odkazy.
tosscy
Profil *
A znáte nějaký HTML prográmek, ve kterém lze editovat texty uložené v db? Něco na způsob Homesite?
Honza Hučín
Profil
K databázím dnes existují pokročilé administrátorské programy. Např. phpMyAdmin pro MySQL.
Ad délka textu: pokud se nastaví typ pole text, pak je to zcela v pořádku. Databáze už mají vymakané způsoby, jak s dlouhými texty rychle pracovat.
tosscy
Profil *
Phpmyadmin je fajn, ale já sem myslel vkládání html značek. Omlouvám se za špatné vyjádření.
juneau
Profil
To by se vam asi hodil nejaky hodne jednoduchy redakcni system.
tosscy
Profil *
Redakční system je jistě jednou z možností, ale je to poněkud okleštěné a většinou dělané tak, aby se s textem dalo pracovat jako ve Wordu a ne moc s tagy. Navíc většinou neumí xhtml. Možná jsem moc náročný. Prostě by se mi hodilo, abych si mohl otevřít pole z db v editoru jako třeba Homesite, upravovat ho klasicky zápisem html a php značek a pak ho hned uložit zpět do db. Šlo by to tak dělat přes ctrl+c a v, ale to by bylo dost zdlouhavé.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.