Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Miri Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 2. 2014, 14:29:48
Ahoj, rád bych se zeptal, co si myslíte o vzdáleném přístupu k databázi? jaké jsou jeho úskalí a jaké v tom jsou bezpečností díry?
Jedná se mi o to, že mám vlastní redakční systém, který běží pouze na mém vlastním hostingu. Zatím, všechny weby, které jsem realizoval fungují na stejném hostingu, teď však budu realizovat webovou aplikaci, která by měla využívat můj RS (včetně databáze), ale stránky budou hostovat jinde. Je odezva na databázi hodně znát, pokud se připojím vzdáleně ? Doporučili byste případně mít databázi na mém hostingu, nebo na hostingu u aplikace? Předem děkuji za odpovědi Míra |
||
aDAm Profil |
#2 · Zasláno: 7. 2. 2014, 14:44:48
Znát to je. Raději bych udělal "kopii" db na db server v lokální síti kde bude hosting.
|
||
Miri Profil * |
#3 · Zasláno: 7. 2. 2014, 15:59:56
Díky za reakci. Nebude se jednat o nijak extra navštěvovaný stránky, ale beru to v úvahu. Každopádně kdybych to řešil přes kopii DB, tak by se stávalo to, že uživatel uloží změnu v redakčním systému, ale změna se ihned na webu nezobrazí, což není moc vhodný.
|
||
juriad Profil |
#4 · Zasláno: 7. 2. 2014, 16:08:52
Miri:
Pokud je to jen trochu technicky možné, databázový server by měl být tomu aplikačnímu co nejblíže. Spočítej si, kolik dotazů pokládáš na běžné stránce a vynásob si to pingem z jednoho serveru na druhý. Tím dostaneš odhad minimální režie. Pokud máš jednu hlavní databázi a na tu chceš napojit nový odloučený aplikační server, zvaž použití MySQL Replikace nebo Clusteru (podle požadavku na synchronnost). |
||
Miri Profil * |
#5 · Zasláno: 7. 2. 2014, 16:43:38
Pro každou aplikaci mám vlastní databázi. Takže není zas takový problém ji připojit na aplikační server. Asi je to nejvhodnější řešení, protože z redakčního systému nepůjde na databázi tolik požadavků. Jediný problém je, že předem nevím, zda mi to externí hosting povolí. U svého serveru si to mohu povolovat jak chci.
Ještě taková technická: Jde subdoména v DNS záznamech přesměrovat na jiný hosting? Nemám s tím žádné zkušenosti, tak se pro jistotu ptám. |
||
Kajman Profil |
#6 · Zasláno: 7. 2. 2014, 20:56:08
Miri:
„Jde subdoména v DNS záznamech přesměrovat na jiný hosting?“ Jistě. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0